Kamerakynä+

Kaikki kuvaa EDU: Kamerakynä+ -hankkeessa tuotantoyhtiö Amazement kouluttaa vuoden 2024 aikana opettajia ja varhaiskasvattajia kamerakynäpedagogeiksi 20 paikkakunnalla ympäri Suomen. Opetushallituksen rahoittamaa suosittua koulutuskokonaisuutta järjestetään jo seitsemättä vuotta, nyt uudistettuna kokonaisuutena!

otsikko

Kaikki kuvaa EDU: Kamerakynä+ on Opetushallituksen rahoittama, tuotantoyhtiö Amazementin toteuttama opetustoimen henkilöstökoulutushanke, jossa koulutamme 20 paikkakunnalla kullakin 20 opettajaa kamerakynäpedagogeiksi. Koulutukset järjestetään vuoden 2024 aikana. Koulutus on ilmainen. Se järjestetään kunnittain hakijan toiveen mukaisesti lähi- tai etätoteutuksena joko perusopetuksen tai varhaiskasvatuksen opettajille. Osallistujat voivat olla myös lastenhoitajia, sosionomeja tms.

Hakemus tulee jättää perjantaihin 22.3.2024 mennessä. Hankkeeseen valitaan mukaan n. 20 kuntaa ympäri Suomen. Valinnoissa suosimme:

1. pienten paikkakuntien osalta yhteishakemuksia (pienet kunnat voivat yhdistää voimansa ja kerätä tarvittavan osallistujamäärän täyteen)

2. hyvin perusteltuja hakemuksia: miksi koulutusta tarvitaan juuri teidän henkilöstöllenne?

Koulutuksen rakenne

Koulutuksessa on neljä vaihetta:

VAIHE 1: koulutuspäivä 1, jossa osallistujat tutustuvat kamerakynän pedagogiikan teoriaan ja käytäntöön (6h)

VAIHE 2: kokeilujakso, muutaman viikon jakso, jonka aikana osallistujat kokeilevat menetelmää omassa opetuksessaan.

VAIHE 3: koulutuspäivä 2, jossa kokoonnutaan yhdessä käymään kokemukset läpi ja syvennytään pedagogiikkaan yhä tarkemmin (6h). Käsittelemme myös editointia, kuvauslupa-asioita ja tekijänoikeuksia.

VAIHE 4: seurantaraportti, muutama kuukausi koulutuspäivä 2:n jälkeen osallistujat lähettävät kouluttajalle seurantaraportin, jossa he kertovat, millä tavalla menetelmä on otettu käyttöön omassa koulussa/päiväkodissa.

Lähi- tai etäkoulutus

Osallistava koulutuksemme on ehdottomasti parhaimmillaan lähikoulutuksena. Tässä hankkeessa OPH:n rahoitus kattaa kouluttajan matkakulut Helsingistä ja majoituskulut kokonaisuudessaan, eli tulemme täysin ilmaiseksi vetämään koulutuspäivät kuntaanne. Liikumme tosin julkisilla, eli hankalammin tavoitettavat kunnat voivat vaatia erikoisjärjestelyjä. Toki niin toivoessanne koulutus voidaan järjestää myös etätoteutuksena.

Hakiessaan mukaan hakija sitoutuu vastaamaan

1) kahdenkymmenen osallistujan sitouttamisesta koulutukseen
2) siitä, että osallistujat ovat lähtökohtaisesti työpareja tai pienryhmiä ja osallistujia on vähintään kolmesta eri koulusta/päiväkodista (poikkeuksena pienet paikkakunnat)
3) siitä, että osallistuneille opettajille järjestyy normaalin työajan puitteissa, ilman ylitöitä, mahdollisuus:

  • välittää tietoa oppimastaan muille oman koulun/päiväkodin opettajille
  • täyttää seurantaraporttilomake menetelmän käyttöönotosta omassa koulussa/päiväkodissa muutama kuukausi koulutuksen jälkeen

Hakijan tulee lähtökohtaisesti olla paikkakunnan varhaiskasvatus-, opetus- tai sivistystoimi tai poikkeustapauksessa yksittäinen koulu/päiväkoti, joka toimii hankkeen koordinoijana alueella ja sitouttaa riittävän määrän opettajia myös muista alueen kouluista/päiväkodeista mukaan.

HUOM. Koulutus on ilmainen, mutta Opetushallitus ei valitettavasti kustanna koulutukseen osallistuvien opettajien sijaiskuluja, joten se jää hakijan kontolle.

Kamerakynä?

Kamerakynä ei ole ihmeellinen uusi laite, vaan uusi työtapa – pedagoginen menetelmä, jota voi hyödyntää kaikessa opetustyössä. Kamerakynäilyn ytimessä on ajatus siitä, miten kamera voisi olla kuin kynä: monipuolinen ajattelun ja oppimisen väline.

Kamerakynäkoulutus antaa opettajille valmiuden älypuhelinten ja tablettien helppoon ja mielekkääseen käyttöön koulutyössä ja päiväkodissa, opsin ja vasun edellyttämällä tavalla.

Kamerakynän pedagogiikassa lapsilla teetetään yksinkertaisia, mutta ajattelua vaativia kuvaustehtäviä, jotka kehittävät keskittymis- ja havainnointikykyä. Menetelmä sopii loistavasti sekä kaikkiin peruskoulun oppiaineisiin että varhaiskasvatukseen 3–6-vuotiaille.

Onko sinulla vielä jotain kysyttävää koulutuksesta?

Ota yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse:
info (at) amazement.fi.

Tarvittaessa toimistoaikoina voit myös soittaa hanketta vetävälle tuottaja, kouluttaja Arttu Haglundille / 050 536 9279.

Hakemus koulutuspaikkakunnaksi

Täytä allaolevasta linkistä aukeava lomake pe 22.3.2024 klo 16 mennessä.

Kaikki hakemuksen jättäneet saavat yhteyshenkilön sähköpostiin tiedon valinnoista viimeistään pe 29.3.2024, nopeammat hakijat jo huomattavasti aiemmin.

HUOM! Kaikki hakemukset ovat sitovia. Mikäli paikkakuntanne valitaan hankkeeseen mukaan, olette hakemuksen jättämällä sitoutuneet yllämainittuihin ehtoihin.