Säännöt 2013

KAIKKI KUVAA – KILPAILUN SÄÄNNÖT

Lue säännöt huolella ennen kilpailua! HUOM. Nämä ovat viimevuotisen kilpailun säännöt. Uudet säännöt ovat täällä.

1. Kilpailun aikataulu
Kilpailu aika alkaa maanantaina 7.1.2013 klo 12:00 ja päättyy perjantaina 8.2.2013 klo 16:00. Elokuva on palautettava päättymisaikaan mennessä. Saman päivän postileima kelpaa postitse lähetettäviin elokuviin. Elokuvat tulee toteuttaa kilpailuaikana.

Finalistielokuvat (10 parasta) paljastetaan maanantaina 18.2.2013 kello 12.00. Voittajat julkaistaan sunnuntaina 10.3 kello 19.00.

2. Elokuvan kieli

Elokuvan voi toteuttaa millä tahansa kielellä. Mikäli se ei ole suomen-, ruotsin- tai englanninkielinen, elokuva tulee tekstittää. Tekstitys tulee polttaa kiinni kuvaan.

3. Elokuvan kesto

Palautettavan elokuvan tulee olla vähintään yhden minuutin ja enintään kymmenen minuutin pituinen alku- ja lopputeksteineen.

4. Kuvausryhmä ja esiintyjät

Kuvausryhmän taiteellisessa vastuussa olevien jäsenten tulee olla 9-15-vuotiaita. Elokuvassa saa kuitenkin käyttää kaikenikäisiä esiintyjiä.

5. Huoltaja

Joukkueella tulee olla yksi vähintään 18-vuotias huoltaja, johon kisan järjestäjät voivat olla yhteydessä mahdollisista lisäkysymyksistä.

6. Tekijänoikeudet

Levy-yhtiöiden levittämän kaupallisen musiikin käyttö ei ole tekijänoikeussyistä sallittua. Internetistä löytyy sivustoja,
joilta voi hankkia rojaltivapaata musiikkia ja ääniefektejä (ks. äänisuunnittelututoriaali). Olipa musiikki hankittu mitä reittiä tahansa, jokaiselta musiikin tekijältä/tekijänoikeuden haltijalta tulee olla kirjallinen lupa. Rojaltivapaan musiikin kohdalla on hyvä merkitä lopputeksteihin kappaleen hankintakanava.

Tekijänoikeuksien takia kannattaa pitää myös huolta, ettei TV tai radio ole päällä kuvaustilanteessa.

Lopullisessa vastuussa elokuvassa käytettävän musiikin tekijänoikeuksista on elokuvan tekijäryhmän nimeämä huoltaja.

7. Animaatio

Kilpailuun voi osallistua myös animaatiolla.

8. Hyvän maun rajat

Kilpailun elokuvien tulee olla sallittu yli 7-vuotiaille. Ollakseen siis mukana kilpailussa, elokuvasi sisältö saa olla korkeintaan 7-luokituksen mukaista. Tarkempaa tietoa elokuvien ikärajaluokituksista löydät Mekun sivuilta. www.meku.fi

9. Tärkeät paperit

Valmiin elokuvan palautuksen yhteydessä pitää täyttää rekisteröitymislomake, joka on nähtävissä Kaikki kuvaa –
sivuilla 21.1.2013 alkaen.

10. Elokuvan palautusohjeet

Kilpailun nettisivulla aukeaa maanantaina 21.1.2013 ilmoittautumislinkki, jonka kautta elokuvan voi lähettää kilpailuun sähköisesti. Toinen vaihtoehto on lähettää elokuva DVD-levyllä tai muistitikulla tiedostona osoitteeseen:
Kaikki kuvaa–kilpailu
Vesa Kuosmanen
Väinö Auerin katu 10 C 38
00560 Helsinki

11. Yksinoikeus

Kilpailun järjestäjällä on yksinoikeus esittää kilpailuun osallistuvia elokuvia omilla kotisivuillaan ja muilla kilpailua esittelevillä sivustoilla. Kilpailuun osallistuvaa elo kuvaa ei saa esittää julkisesti missään muualla, ennen kuin kilpailun järjestäjä on antanut siihen luvan. Tämä tapahtuu viimeistään 1.5.2013, jonka jälkeen tekijät voivat julkaista
elokuvansa myös itse.

12. Yhteenveto

A) Ollakseen virallisesti mukana, Kaikki kuvaa-kilpailuun osallistuva lyhytelokuva on tehtävä tällä sivulla esitettyjen sääntöjen puitteissa. Lue säännöt huolellisesti!

B) Kaikki sääntöjen mukaan toteutetut, ajoissa palautetut elokuvat osallistuvat esikarsintaraadin suorittamaan alkukarsintaan.

C) Kilpailun järjestäjä, tuotantoyhtiö Amazement, pidättää oikeuden tehdä muutoksia sääntöihin.