Kaikki kuvaa -kilpailu 2016

Katso Kaikki kuvaa -gaala 2016

kilpasarjat

Kilpailun voittajat selvillä!

Kaikki kuvaa -kilpailun 2016 kaikki kilpailuelokuvat on nyt julkaistu ja voittajat ratkenneet mahtavassa Kaikki kuvaa -gaalassa 2016! Onnea kaikille voittajille, finalisteille ja suuri kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille.  Tämänvuotinen kisa on jo neljäs valtakunnallinen 8-15 -vuotiaille järjestetty Kaikki kuvaa -kilpailu. Järjestäjänä toimii tuotantoyhtiö Amazement yhteistyössä Yleisradion kanssa. Kilpailun pääyhteistyökumppani on Syöpäjärjestöt, jonka sponsoroiman erikoissarjan ansiosta tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös 16-19 -vuotiaat saivat osallistua kilpailuun.

Kilpailuaika alkoi 1.2.2016 ja jatkui 31.3.2016 asti. Kilpailun finalistit julkaistiin ja yleisöäänestys alkoi 20.4.2016.  Äänestysaika päättyi 29.4.2016.

Kilpailu huipentui 22.5. Yle TV2:lla esitettyyn juhlavaan Kaikki kuvaa -gaalaan, johon kutsutaan finalistielokuvien tekijät ympäri Suomen. Gaalan juonsivat tuttuun tapaan Patse ja Emppu. Gaalan voit katsoa yläpuolelta.

Tästä voit tarpeen tullen tarkastaa kilpailun säännöt.

finalistit_2016

Pähkinänkuoressa:

  • 5 pääsarjaa 8-15-vuotiaille, leffan kesto 1-5 minuuttia
  • ekstrasarja tuPAKKO? 16-19-vuotiaille, leffan kesto 1-3 minuuttia
  • kilpailuaika 1.2. – 31.3.2016
  • elokuva on toteutettava kilpailuaikana
  • kukin joukkue voi osallistua kisaan useammallakin elokuvalla
  • finaaliin 3 parasta elokuvaa per kategoria (tuPAKKO? -sarjassa 5)
  • ammattilaisraati valitsee voittajat
  • palkinnot jaettiin tv:ssä Kaikki kuvaa -gaalassa toukokuussa

Tuomariston kommentit finalistielokuvista

patse_emppu_tupakko

Logo_syopajarjestot

Kilpailussa oli mukana ensimmäistä kertaa 16-19 -vuotiaille oma sarja tuPAKKO?, joka erosi muista kilpailusarjoista monin tavoin. Elokuvien aihe oli vapaa, mutta niiden oli tavalla tai toisella kannustettava tupakattomuuteen. Lue lisää tästä.

Kilpailukategoriat

Fiktio

Tee vapaasti sellainen leffa kuin haluat. Jos kuitenkaan elokuvasi ei ole näytelmällinen tai itse keksitty, vaan seuraat siinä todellisia tapahtumia, lähetä se dokkarikategoriaan. Tutustu fiktioelokuvan tekemiseen katsomalla Patsen ja Empun esimerkkielokuva Sara ja tutoriaalit, jotka käyvät läpi, miten elokuva syntyi.

Dokkari

Dokumentaristi kuvaa elokuvissaan todellista maailmaa. Raja fiktion ja dokumentin välillä on kuitenkin joskus vaikea vetää. Jos mietit, kuuluuko elokuvasi fiktio- vai dokkarikategoriaan, saatat saada apua katsomalla tutoriaalimme aiheista. Voit myös pyytää meitä tekemään valinnan samalla kun lähetät leffan. HUOM! Myös animaatio voi olla dokkari. Ilmoita silloin elokuvasi kuitenkin animaatiosarjaan. Jos haluat tietää lisää dokkareista, katso Patsen ja Empun dokkaritutoriaali!

Animaatio

Tee nukkeanimaatio, legoanimaatio, piirrosanimaatio tai vaikka kahvianimaatio! Jos et vielä osaa animoida, ei hätää, animaatiotutoriaalimme auttaa.

Musavideo

Tee kavereittesi bändille tai omalle biisillesi mieletön musavideo! Jos tällaista mahdollisuutta ei ole, voit myös valita biisin Incompetech.com -sivustolta ja tehdä musavideon sille. Musavideossa voit antaa mielikuvituksen lentää! HUOM. Tekijänoikeussyistä levy-yhtiöiden levittämän kaupallisen musiikin käyttö ei ole sallittua. Et voi myöskään itse laulaa/soittaa tunnettua kappaletta. Tämä koskee myös muita kategorioita. Jos musavideon tekeminen mietityttää, katso kuinka Patse ja Emppu tekivät oman musavideon!

Harrastevideo

Tee skeittivideo, snoukkavideo, kuvaa ratsastusta tai tanssia, tai mitä ikinä mieleen juolahtaakaan! Kekseliäisyys kunniaan! Jos kaipaat vinkkejä, tsekkaa Empun ja Patsen harrastevideotutoriaali!

tuPAKKO?

Tämä sarja on 16-19 -vuotiaille. Sarjaan haetaan aiheeltaan vapaita mutta tupakattomuuteen kannustavia elokuvia. Tsekkaa tarkemmat ohjeet sarjan omalta sivulta.

Jokaisesta kategoriasta 3 parasta valittiin finaaliin, jossa elokuvat näytettiin ammattilaisista koostuvalle raadille. Poikkeuksena tuPAKKO?, josta 5 parasta valittiin finaaliin.

kilpailusivu_kuvitus3kilpailusivu_kuvitus1

tuomaristo_web

Tuomaristo 2016

Kaikki kuvaa -kilpailun 2016 arvovaltainen raati valitsi kilpailun parhaat elokuvat. Jokaisen sarjan laittoi lopulliseen paremmuusjärjestykseen sarjakohtainen puheenjohtaja. Puheenjohtajina toimivat:

Fiktio: näyttelijä, koomikko Joonas Nordman (Putous, Siskonpeti)

Dokumentti: elokuvaohjaaja Jouko Aaltonen (Punk – tauti joka ei tapa, Kenen joukoissa seisot)

Musiikkivideo: laulaja-lauluntekijä Evelina

Harrastevideo: viimevuotisessa kilpailussa kunnostautuneet Väinö Mehtola & Toni Mustikka (katso tämä, tämätämä ja tämä)

Animaatio: elokuvaohjaaja, animaattori Kari Juusonen (Niko – lentäjän poika, Angry Birds Stella)

tuPAKKO?: Syöpäjärjestöt valitsi voittajan.

Viime vuoden parhaat

Tsekkaa tästä kilpailun viime vuoden finalistit!

Katso edellisiä kilpailuelokuvia

Hae inspiraatiota kisaan aiempina vuosina lähetetyistä leffoista!

Yle Areena

Kisan parhaat leffat ja videot julkaistiin myös Yle Areenassa!