Kaikki kuvaa -kilpailu 2019

Kaikki kuvaa -kilpailun 2019 finalistit selvillä!

Tuotantoyhtiö Amazementin vuosittainen, lapsille ja nuorille suunnattu Kaikki kuvaa -elokuvakilpailu järjestetään keväällä 2019 seitsemättä kertaa. Aikaa elokuvien tekemiseen oli kaksi kuukautta. Kisan pääsarjoihin saivat osallistua 8–15-vuotiaat ja lisäksi tarjolla oli vapaa nuorisosarja, johon teoksia tekivät 16–19-vuotiaat.

Kilpailun aikataulu:

1.2.2019: Kilpailuaika alkaa.
28.3.2019: Kilpailuaika päättyy.
18.4.2019: Kilpailun finalistit paljastetaan ja kaikki kisaelokuvat julkaistaan sivustolla. Yleisöäänestys alkaa.
2.5.2019: Yleisöäänestys päättyy.
11.5.2019: Kaikki kuvaa -palkintogaala järjestetään Helsingissä.

Pähkinänkuoressa:

  • 4 pääsarjaa 8–15-vuotiaille, leffan kesto 1-5 minuuttia
  • vapaa nuorisosarja 16–19-vuotiaille, leffan kesto 1-5 minuuttia
  • kilpailuaika 1.2.–28.3.2019
  • elokuva on toteutettava kilpailuaikana
  • kukin joukkue voi osallistua kisaan useammallakin elokuvalla (pääsarjoihin vain yhdellä per sarja)
  • finaaliin valitaan 3 parasta elokuvaa per sarja
  • ammattilaisraati valitsee voittajat, yleisö äänestää suosikkinsa
  • palkinnot jaetaan Kaikki kuvaa -gaalassa toukokuussa

Kilpailussa on tänä vuonna pääteema: ERO. Mitä ajatuksia se herättää? Miten ero on koskettanut sinun elämääsi? Mistä kaikesta elämässä voi joutua – tai päästä – eroon? Miltä tuntuu, kun omat vanhemmat tai muut läheiset ihmiset eroavat?

Koko elokuva voi käsitellä teemaa tai siihen voidaan vain lyhyesti viitata jossain vaiheessa elokuvaa, mutta eron on oltava jollain tavalla mukana kaikissa kilpailuelokuvissa. Kilpailun ilmoittautumislomakkeessa kysytään, millä tavalla teema on elokuvassa huomioitu.

HUOM! Teeman mukanaolo ei tarkoita, että sanaa ”ero” tarvitsisi lausua elokuvassa, kunhan ajatus välittyy. Aihetta saa lähestyä vakavasti, mutta yhtä hyvin sai tehdä hauskan huumoripläjäyksen. Tärkeintä on keksiä jotain omaa!

Nuorisosarja

Kilpailun pääyhteistyökumppaneina ja nuorisosarjan sponsoreina toimivat eroauttamistyötä tekevät järjestöt. Tässä sarjassa elokuvien toivotaan käsittelevän erityisesti vanhempien tai muiden läheisten eroa nuorten näkökulmasta.  Miltä tuntuu kun omat vanhemmat tai muut läheiset ihmiset eroavat? Miltä elämä näyttää eron hetkellä tai vuosia eron jälkeen? Mikä muuttuu, mikä yllättää? Tähän sarjaan voi osallistua millaisella elokuvalla tahansa (esim. fiktio, dokkari, musavideo, animaatio).

Voit tutustua aiheeseen lisää seuraavien sivujen kautta:

Suomen Kasper: Tunnepeli
Suomen Kasper: Huonepeli
Yhden Vanhemman Perheiden Liitto: VeNyVä -hanke
Barnavårdsföreningen: S som i skilsmässa, N som i nyfamilj

Kilpailun säännöt:

saannot2015

Kilpasarjojen esittely

Fiktio

Tee vapaasti sellainen leffa kuin haluat. Jos kuitenkaan elokuvasi ei ole näytelmällinen tai itse keksitty, vaan seuraat siinä todellisia tapahtumia, lähetä se dokkarikategoriaan. Tutustu fiktioelokuvan tekemiseen katsomalla Patsen ja Empun esimerkkielokuva ”Sara” ja tutoriaalit, jotka käyvät läpi, miten elokuva syntyi. Omat tutoriaalit löytyvät myös näyttelemisestä, ohjaamisesta ja jälkituotannosta.

Dokkari

Dokumentaristi kuvaa elokuvissaan todellista maailmaa. Raja fiktion ja dokumentin välillä on kuitenkin joskus vaikea vetää. Jos mietit, kuuluuko elokuvasi fiktio– vai dokkarikategoriaan, saatat saada apua katsomalla tutoriaalimme aiheista. Voit myös pyytää meitä tekemään valinnan samalla kun lähetät leffan. HUOM! Myös animaatio voi olla dokkari. Ilmoita silloin elokuvasi kuitenkin animaatiosarjaan.

Animaatio

Animaation voi tehdä millä tahansa menetelmällä ja animaatiossa voi olla kyse yhtä hyvin fiktiivisestä tarinasta tai dokumentista. Voit vapaasti kokeilla kaikkea muutakin, mitä mieleen juolahtaakaan. Tee nukkeanimaatio, legoanimaatio, piirrosanimaatio tai vaikka kahvianimaatio! Jos et vielä osaa animoida, ei hätää, animaatiotutoriaalimme auttaa.

Musa- tai harrastevideo

Kokeellisimmat kilpailusarjamme eli musiikkivideo ja harrastevideo on tänäkin vuonna yhdistetty yhdeksi ja samaksi sarjaksi! Tämä tuottaa varmasti mielenkiintoisia teoksia, joissa voi yhdistellä vapaasti sekä musiikkivideon että harrastevideon parhaita puolia, tai sitten voi tehdä vaan puhtaasti jommankumman. Kaikki käy!

Musiikin suhteen voit vaikka valita biisin Incompetech.com -sivustolta ja tehdä musavideon sille. HUOM. Tekijänoikeussyistä levy-yhtiöiden levittämän kaupallisen musiikin käyttö ei ole sallittua. Et voi myöskään itse laulaa/soittaa tunnettua kappaletta. Katso myös Patsen ja Empun vinkit musavideoon ja harrastevideoon!

HUOM. Mikäli olet suunnitellut musiikkivideota, jossa käydään läpi jokin fiktiivinen tarina, eikä se kuulu mielestäsi tällaiseen sarjaan, voit miettiä myös, kuuluisiko se ennemmin fiktiosarjaan. Voit myös jättää päätöksen meille.

Jokaisesta kategoriasta 3 parasta valitaan finaaliin, jossa elokuvat näytetään ammattilaisista koostuvalle raadille.

Kaikki kuvaa -gaala 2019

Kaikki kuvaa -kilpailu 2019 huipentuu lauantaina 11.5. Helsingin uudessa, upeassa Oodi-keskustakirjastossa järjestettävään Kaikki kuvaa -gaalaan, jossa finalistielokuvat saavat maailmanensi-iltansa Kino Reginan valkokankaalla ja kilpailun arvovaltainen tuomaristo palkitsee kilpailun voittajaelokuvat. Tuomariston kokoonpano näkyy tarkemmin tuossa alla. Gaalan juontavat tuttuun tapaan Patse ja Emppu.

Tuomaristo 2019

Fiktio:

Riku Nieminen
näyttelijä

Riku on suosittu näyttelijä ja tuttu Putouksesta, Tatu ja Patu -elokuvasta, Juicesta ja monista muista elokuvista ja tv-ohjelmista. Virtuoosimaisen monipuolinen tulkitsija tuomaroi tänä vuonna kilpailun fiktiosarjaa.

Dokumentti:

Mia Halme
ohjaaja

Koskettavista, ajankohtaisista aiheistaan tunnettu ja vuonna 2011 Jussi-palkittu Mia tuomaroi kisan dokumenttisarjaa. Mian viimeisin elokuva Joka toinen pari (2016) käsittelee sekin kilpailun tämänvuotista eroteemaa.

Animaatio:

Maria Björklund
animaattori

Animaationtekijänä ja sarjakuvapiirtäjänä työskentelevän Marian skaala kattaa kaiken kokeellisesta elokuvasta söpöjen hahmojen suunnitteluun. Tunnetuin teos on Planeetta Z, alunperin Helsingin Sanomien NYT-liitteen sarjakuva, josta on tekeillä myös lasten animaatiosarja.

Musa/harraste:

Jarno Laasala / Duudsonit

Duudsonit, nuo hurjapäisten stunttien ja jekkujen kruunaamattomat kuninkaat, harrastevideoiden todelliset pioneerit eivät esittelyjä kaipaa. Kaikki alkoi siitä, kun ohjaaja ja kuvaaja Jarno Laasala sai ensimmäisen videokameransa 1990-luvulla. Nyt ryhmän luoja tuomaroi kisan musa- ja harrastevideosarjaa.

Nuorisosarja:


Suomen Kasper
YVPL
BF

Kilpailun pääyhteistyökumppaneina toimivat tänä vuonna kolme tärkeää eroauttamistyötä tekevää järjestöä, joiden edustajat valitsevat nuorisosarjan voittajan.

Yleisön suosikki:

Sinä!
elokuvafani #1

Yleisön suosikkielokuvan valitsee kaikkien kilpailuelokuvien joukosta kilpailun mahtava yleisö – tekijöiden kaverit, sukulaiset ja kaikki muut elokuvan ystävät. Tässä kategoriassa voittajaksi saattaa nousta myös finalistien ulkopuolinen elokuva!

Palkinnot 2019

Fiktio, dokumentti, animaatio, musa- tai harrastevideo:

Kultaa: oman valinnan mukaan JOKO Euronicsin 200 euron lahjakortti TAI Genelec 8010 AW kaiutinpari. Lisäksi tuotepalkinto (Kypäräkamerat.fi) sekä Finnkinon leffalippuja
Hopeaa: Voittajan valinnan mukaan JOKO Euronicsin 200 euron lahjakortti TAI Genelec 8010 AW kaiutinpari. Lisäksi tuotepalkinto (Kypäräkamerat.fi) sekä Finnkinon leffalippuja
Pronssia: Euronicsin 100 euron lahjakortti, Finnkinon leffalippuja

Nuorisosarja:

Kilpailun pääyhteistyökumppanit Suomen Kasper eli Kasvatus- ja perheneuvonta ry, Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ja Barnavårdsföreningen palkitsevat nuorisosarjan voittajan 500 eurolla. Lisäksi sarjassa järjestetään erillinen yleisöäänestys, jonka voittaja palkitaan 100 eurolla.

Yleisön suosikkielokuva:

Kaikkien kilpailuelokuvien joukosta yleisön valitsema suosikkielokuva palkitaan tuotepalkinnolla (Kypäräkamerat.fi).

Ero-palkinto:

Palkitsemme parhaalla tai kekseliäimmällä tavalla kilpailun pääteemaa eli eroa käsitelleen elokuvan lahjakortilla (Euronics).

Lisäksi jaamme kunniamainintoja – myös finalistien ulkopuolisille elokuville!

Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia tai lisäyksiä palkintoihin kilpailun aikana.

Erikoistarjous

Palkintosponsorimme Euronicsin erikoistarjous:

Osta kilpailuaikana Honor 10 Lite 64Gb Euronicsin nettikaupasta www.euronics.fi (249 €), niin saat Honor Sport -bluetooth-kuulokkeet (arvo 49,90 €) kaupan päälle!

Lunasta etu kirjoittamalla tilausvaiheessa kassalla Tilaajan tiedot -osiossa Vapaamuotoinen viesti -kenttään tunniste Kaikki kuvaa. Vain tämän tunnisteen kirjoittamalla saat kuulokkeet puhelimen toimituksen mukana.

Tarjous on voimassa 15.5.2019 asti ja tarkoitettu kaikille Kaikki kuvaa -kilpailuun 2019 osallistuville ja heidän läheisilleen.

Kilpailun yhteistyökumppanit ja sponsorit

Viime vuoden parhaat

Tsekkaa tästä kilpailun viime vuoden finalistit!

Katso edellisiä kilpailuelokuvia

Hae inspiraatiota muiden lasten ja nuorten tekemistä leffoista!