Kaikki kuvaa -kilpailu 2020

Kaikki kuvaa -kilpailun 2020 tulokset selvillä!

Vuonna 2020 kahdeksatta kertaa järjestetty valtakunnallinen Kaikki kuvaa -kilpailu on Suomen suurin elokuvakilpailu lapsille ja nuorille. Järjestäjänä toimii tuotantoyhtiö Amazement. Kisan pääsarjoihin saivat osallistua 8–15-vuotiaat, vapaa nuorisosarja on suunnattu 16–19-vuotiaille.

Kilpailun aikataulu (muuttunut koronaepidemian vuoksi):

3.2.2020: Kilpailuaika alkaa.
14.4.2020: Kilpailuaika päättyy.
4.5.2020: Kilpailun finalistit paljastetaan ja kaikki kisaelokuvat julkaistaan sivustolla. Yleisöäänestys alkaa.
18.5.2020: Yleisöäänestys päättyy.
23.5.2020: Kaikki kuvaa -kilpailun palkintojenjakovideo julkaistaan.

Muista lukea kilpailun säännöt huolellisesti!
Jotain epäselvää? Tsekkaa usein kysytyt kysymykset!

Pähkinänkuoressa:

  • 5 pääsarjaa 8–15-vuotiaille, leffan kesto 1-5 minuuttia
  • nuorisosarja 16–19-vuotiaille, leffan kesto 1-5 minuuttia
  • kilpailuaika 3.2. – 14.4.2020
  • elokuva on toteutettava kilpailuaikana
  • kukin joukkue voi osallistua kisaan useammallakin elokuvalla (pääsarjoihin vain yhdellä per sarja)
  • finaaliin 3 parasta elokuvaa per sarja
  • ammattilaisraati valitsee voittajat, yleisö äänestää suosikkinsa
  • palkintojenjakovideo julkaistaan ja palkinnot postitetaan finalisteille

Muutosta ilmassa

Ympäristö on tämänvuotisen kilpailun pääteema. Ympäristö on muuttunut viime vuosikymmeninä hälyttävällä tavalla. Hälyttävimmät muutokset näkyvät ilmaston lämpenemisenä ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymisenä.

Onneksi muutakin muutosta on ilmassa – erityisesti nuoret eri puolilla maailmaa ovat nousseet puolustamaan ympäristöä ja vaatimaan päättäjiltä ilmastotekoja.

Jos et ole vielä pohtinut omaa suhdettasi ympäristöön, nyt on siihen oiva mahdollisuus. Mitä ajatuksia, tunteita tai toiveita ympäristö ja ilmastonmuutos sinussa herättää? Millaisia muutoksia sinä olet havainnut ympäristössäsi tai millaisia muutoksia haluaisit nähdä esimerkiksi kulutustottumuksissa? Onko sinulla luonnossa rakkaita paikkoja, joiden et toivo muuttuvan? Miten sinä voit olla luomassa muutosta parempaan?

Koko elokuva voi käsitellä teemaa tai siihen voidaan vain lyhyesti viitata jossain elokuvan vaiheessa, mutta ympäristöteeman on oltava jollain tavalla mukana kaikissa kilpailuelokuvissa. Kun elokuva lähetetään kilpailuun, ilmoittautumislomakkeessa kysytään, millä tavalla teema on elokuvassa huomioitu.

Voit lähestyä aihetta vakavasti, tehdä huumoripläjäyksen tai jotain AIVAN muuta. Tärkeintä on keksiä jotain omaa!

Yhteistyökumppanit

Kaikki kuvaa -kilpailun 2020 pääyhteistyökumppaneina toimivat tänä vuonna Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra ja ympäristöjärjestö WWF Suomi.

Meille kaikille on tärkeää, että ympäristö ja luonto säilyvät seuraaville sukupolville yhtä upeina ja monimuotoisina kuin me olemme saaneet niistä nauttia. Odotamme innoissamme, millä tavalla ympäristöteemaa käsitellään tulevissa kilpailuelokuvissa! Toivomme näkevämme elokuvissa jotain uutta, hienoa, omaperäistä, ajatuksia herättävää, outoa ja erilaista. Hyvä idea on elokuvan tärkein elementti!

Yhteistyössä ovat mukana myös: Kelaamo, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Helsingin kaupunki ja Suomen Vanhempainliitto.

Kilpailun palkintosponsoreina toimivat suomalainen kaiutinvalmistaja Genelec, elokuvateatteriketju Finnkino sekä valokuvausliike Tunnin Kuva.

Yhteistyössä myös

Kaikki kuvaa -kilpailun tuomaristo 2020

Fiktio:


Tommi Korpela

näyttelijä

Kolme miespääosa-Jussia voittanut Tommi ei esittelyjä kaipaa. Äkkiväärästä komiikasta riipaisevaan draamaan taipuva tulkitsija valitsee kilpailun fiktiosarjan voittajan.

Dokumentti:

Reetta Huhtanen
ohjaaja

Reetan esikoisohjaus Aatos ja Amine (2019) toi hänelle myös parhaan dokumenttielokuvan Jussi-ehdokkuuden. Reetta valitsee kisan dokkarisarjan parhaan leffan.

Musiikkivideo:

Eino ja Aapeli
popduo

Einon ja Aapelin ensimmäinen single ”Mä voisin olla se” saavutti 2018 suuren suosion. Biisin musavideo on kerännyt YouTubessa jo yli 10 miljoonaa katselukertaa. 11-vuotiaat kaksoset valitsevat kisan musavideosarjan voittajan.

Harrastevideo:

Tuukka Raitala
näyttelijä

Kaikki kuvaa -työpajojakin vetänyt Tuukka on myös tv:stä tuttu, MTV3:n Lotto-juontajana. Näyttelemisen ohella Tuukka on rakentanut oman näyttelemistä käsittelevän YouTube-kanavansa. Tuukka valitsee kisan harrastevideosarjan voittajan.

Animaatio:

Milla Paloniemi
sarjakuvataiteilija

Milla on monipuolinen graafikko ja sarjakuvataiteilija, joka tunnetaan parhaiten mainiosta Kiroileva siili -hahmostaan. Hän on lähestynyt ympäristöteemaa itsekin hiilineutraaliuteen kannustavalla uudella luomuksellaan ”Kiroileva hiili”. Milla valitsee animaatiosarjan voittajan.

Nuorisosarja:

Ina Mikkola
toimittaja

Mm. toimittajana, kolumnistina ja dj:nä kunnostautunut Ina on myös todellinen elokuvan ystävä. Suurelle yleisölle lukuisista tv-ohjelmista ja erityisesti repäisevistä Ina <3 -sarjoistaan tuttu Ina valitsee kilpailun nuorisosarjan voittajan.

Kaikki kuvaa -gaala 2020

Alkuperäisten suunnitelmien mukaan kilpailun oli määrä huipentua Helsingin keskustakirjasto Oodissa järjestettävään Kaikki kuvaa -gaalaan, jossa finalistielokuvat katsotaan valkokankaalta ja arvovaltainen tuomaristo palkitsee voittajat. Koronaepidemian takia gaala joudutaan perumaan. Julkaisemme sen sijaan palkintojenjakovideon. Palkinnot toimitetaan finalisteille postitse.

Palkintojenjakovideon juontavat Emppu ja Patse.

juontajat_gaala

Kilpailusarjat

8–15-vuotiaille:

Fiktio

Tee vapaasti sellainen leffa kuin haluat. Jos kuitenkaan elokuvasi ei ole näytelmällinen tai itse keksitty, vaan seuraat siinä todellisia tapahtumia, lähetä se dokkarikategoriaan. Tutustu fiktioelokuvan tekemiseen katsomalla Patsen ja Empun esimerkkielokuva Sara sekä fiktiotutoriaalit, joissa käydään läpi elokuvan tekovaiheita.

Dokkari

Dokumentaristi kuvaa elokuvissaan todellista maailmaa. Raja fiktion ja dokumentin välillä on kuitenkin joskus vaikea vetää. Jos mietit, kuuluuko elokuvasi fiktio- vai dokkarikategoriaan, saatat saada apua katsomalla tutoriaalimme aiheista. Voit myös pyytää meitä tekemään valinnan samalla kun lähetät leffan. HUOM! Myös animaatio voi olla dokkari. Ilmoita silloin elokuvasi kuitenkin animaatiosarjaan. Jos haluat tietää lisää dokkareista, katso Patsen ja Empun dokkaritutoriaali!

Animaatio

Tee nukkeanimaatio, legoanimaatio, piirrosanimaatio tai vaikka kahvianimaatio! Jos et vielä osaa animoida, ei hätää, animaatiotutoriaalimme auttaa.

Musavideo

Tee kavereittesi bändille tai omalle biisillesi mieletön musavideo! Jos tällaista mahdollisuutta ei ole, voit myös valita biisin esim. Incompetech.com -sivustolta ja tehdä musavideon sille. Musavideossa voit antaa mielikuvituksen lentää! HUOM. Tekijänoikeussyistä levy-yhtiöiden levittämän kaupallisen musiikin käyttö ei ole sallittua. Et voi myöskään itse laulaa/soittaa tunnettua kappaletta. Jos musavideon tekeminen mietityttää, katso kuinka Patse ja Emppu tekivät oman musavideon!

Harrastevideo

Tee skeittivideo, snoukkavideo, kuvaa ratsastusta tai tanssia, my day tai mitä ikinä mieleen juolahtaakaan! Tämä on sarjoista kenties kokeellisin, eli jos elokuvasi ei tunnu sopivan mihinkään ylläolevista, valitse tämä. Jos kaipaat vinkkejä, tsekkaa Empun ja Patsen harrastevideotutoriaali!

Nuorisosarja (16–19-vuotiaille)

Ylläolevien pääsarjojen sijaan nuorisosarjan elokuva voi olla tyylilajiltaan mitä tahansa: dokufiktiota, kokeellista taide-elokuvaa, tanssianimaatio tai vaikka musavideo, jollaista ei ole ennen nähty! Anna luovuutesi laukata vapaasti.

Jokaisesta kategoriasta 3 parasta valitaan finaaliin, jossa elokuvat näytetään arvovaltaiselle tuomaristollemme. Sarjojen voittajat palkitaan mahtavin palkinnoin, joista kerrotaan tarkemmin ohessa.

kisasivu_kuvitus2

kilpailusivu_kuvitus4

Palkinnot 2020

Kaikki kilpailusarjat:

KULTAA: Genelec 8010 AW kaiutinpariFinnkinon leffalippuja ja diplomi.

HOPEAA: 100 euroa puhtaana käteen, Finnkinon leffalippuja ja diplomi.

PRONSSIA: Finnkinon leffalippuja ja diplomi.

Yleisön suosikkielokuva:

Kaikkien kilpailuelokuvien joukosta yleisön valitsema suosikkielokuva palkitaan 300 euron lahjakortilla WWF:n verkkokauppaan.

Lisäksi jaamme kunniamainintoja – myös finalistien ulkopuolisille elokuville!

HUOM. Palkintoihin saattaa tulla muutoksia tai lisäyksiä kilpailun aikana.

Vuoden parhaat elokuvat

Hae inspiraatiota katsomalla viimevuotiset finalistielokuvat!

Katso muita elokuvia

Lasten ja nuorten tekemiä leffoja on sivustolla julkaistu jo toistatuhatta. Käy katsomassa ja anna palautetta tekijöille.