Kaikki kuvaa -kilpailun 2018 säännöt

A) Kaikki kuvaa -kilpailuun 2018 osallistuva elokuva on tehtävä näiden sääntöjen puitteissa. Jos elokuva rikkoo kilpailun sääntöjä, joudutaan se sulkemaan kilpailun ulkopuolelle. Lue säännöt huolellisesti!

B) Kaikki sääntöjen mukaan toteutetut, ajoissa palautetut elokuvat osallistuvat tuotantoyhtiö Amazementin muodostaman esiraadin suorittamaan esikarsintaan. Esikarsituista elokuvista tuomaristo valitsee kilpailun voittajat.

C) Kilpailun järjestäjä, tuotantoyhtiö Amazement, pidättää oikeuden tehdä muutoksia näihin sääntöihin.

1. Yleistä tietoa kilpailusta

Kaikki kuvaa -kilpailun 2018 järjestää tuotantoyhtiö Amazement.

Kilpailussa on tänä vuonna pääteema: ystävyys. Koko elokuva voi käsitellä ystävyyttä tai siihen voidaan vain lyhyesti viitata jossain vaiheessa elokuvaa, mutta teeman on oltava jollain tapaa mukana kaikissa kilpailuelokuvissa. Kilpailun ilmoittautumislomakkeessa elokuvaa lähettäessä joukkueelta kysytään, millä tavalla teema on huomioitu lähetettävässä elokuvassa. Lisätietoa kilpailusivulta.

Kilpailussa on neljä 8–15-vuotiaille suunnattua pääsarjaa: fiktioelokuva, dokumenttielokuva, animaatio sekä yhdistetty musa- ja harrastevideoiden sarja. Pääsarjojen lisäksi mukana on 16–19-vuotiaille suunnattu nuorisosarja, jossa aihe on vapaa. Tähän sarjaan voi osallistua millaisella elokuvalla tahansa, myös animaatiolla. Myös nuorisosarjan elokuvissa tulee huomioida kilpailun pääteema.

Jokaisella sarjalla on omat palkintonsa. Tänä vuonna kaikissa sarjoissa finaaliin valitaan kolme elokuvaa. Arvovaltaisessa tuomaristossa jokaisella kilpasarjalla on oma puheenjohtaja, joka viime kädessä valitsee kyseisen sarjan voittajan. Pääsarjoihin voi tehdä useammankin elokuvan, mutta vain yhden per kilpasarja. Nuorisosarjaan voi osallistua useammallakin elokuvalla.

Kaikki kilpailuun lähetetyt, sääntöjen mukaiset elokuvat julkaistaan Kaikki kuvaa -sivustolla sekä Koulukinon Kelaamo-palvelussa 20.4.2018.

Kilpailussa järjestetään tällä kertaa vain yksi yleisöäänestys, johon osallistuvat kaikki sääntöjen mukaiset kilpailuelokuvat. Kilpailu huipentuu Helsingissä elokuvateatteri Orionissa järjestettävään Kaikki kuvaa -gaalaan, johon kutsutaan paikalle finalistielokuvien tekijät ympäri Suomen. Ennen palkintojenjakoa gaalassa järjestetään finalistileffojen elokuvateatterinäytös.

2. Kilpailuaika

Jotta elokuva voi osallistua kilpailuun, sen on oltava toteutettu kilpailuaikana. Elokuva ei siis saa sisältää kuvamateriaalia, joka on kuvattu kilpailuajan ulkopuolella. Jos kuitenkin haluat käyttää selvästi vanhempaa arkistomateriaalia esim. osana dokumenttielokuvaa, se on ok. Tämän säännön tarkoituksena on vain varmistaa, että kaikilla osallistujilla on yhtä paljon aikaa tehdä oma elokuva.

Kilpailuaika alkaa torstaina 1.2.2018 klo 12:00 ja päättyy torstaina 29.3.2017 klo 17:00. Elokuvien lähettäminen ei ole heti mahdollista, vaan lähetyssivu aukeaa helmikuun aikana. On syytä huomioida, että elokuvien vastaanotto päättyy tänä vuonna 29.3. jo klo 17:00, ei siis keskiyöllä, kuten aiempina vuosina.

Finalistit paljastetaan, kaikki kilpailuelokuvat julkaistaan ja yleisöäänestys alkaa 20.4.2017. Yleisöäänestys päättyy 30.4.2017 klo 24:00.

Kaikki kuvaa -gaala järjestetään Helsingissä elokuvateatteri Orionissa lauantaina 19.5.2017. Finaaliin päässeet saavat virallisen kutsun gaalaan huhtikuun lopussa.

3. Kilpailuun osallistuminen

Kaikki kuvaa -kilpailuun 2018 osallistutaan täyttämällä ensin ilmoittautumislomake ja lähettämällä sitten valmis elokuvatiedosto.

1) Ilmoittaudu: Ilmoita elokuva mukaan kilpailuun täyttämällä ilmoittautumislomake. (Ilmoittautumisen voi tehdä elokuvan lähetyksen yhteydessä.)

2) Lähetä elokuva:

A) sähköisesti: seuraa ilmoittautumislomake-sivun ohjeita ja siirry Kelaamoon lähettämään elokuvatiedosto.

B) postitse: voit lähettää elokuvan DVD-levyllä tai muistitikulla osoitteeseen:

Kaikki kuvaa -kilpailu 2018
AP Haglund Oy / Amazement
Fredrikinkatu 33 B, 3. krs
00120 Helsinki

Jos lähetät elokuvasi DVD-levyllä, älä tee DVD-soittimissa katsottavaksi tarkoitettua videolevyä, vaan tee datalevy, jolla elokuva on tiedostona.

Levy tai tikku tulee lähettää hyvissä ajoin niin, että se on varmasti perillä kilpailun järjestäjällä torstaina 29.3.2017. Myöhemmin saapuneet elokuvat eivät ehdi mukaan esikarsintaan. Emme palauta levyjä tai muistitikkuja.

4. Elokuvan kesto

Elokuvan maksimipituus on kaikissa kilpailusarjoissa on viisi minuuttia (5:00) alku- ja lopputeksteineen. Minimipituus on minuutti (1:00). Näitä aikarajoja tulee noudattaa sekunnin tarkkuudella.

Korostamme, että tämä pituus koskee siis tänä vuonna myös 16–19-vuotiaiden sarjaa, jossa maksimipituus on aiempina vuosina ollut 3 minuuttia. Tänä vuonna kaikissa sarjoissa maksimipituus on viisi minuuttia. Antakaa siis luovuuden kukkia!

5. Elokuvan musiikki ja äänet

Elokuvassa voi käyttää omaa tai tutun tekemää musiikkia, kunhan tekemisessä osalliset eivät ole Teoston jäseniä. Vaihtoehtoisesti valmista musiikkia voi ladata netistä, seuraavin ehdoin:

Ainoa sivusto, jolta saa ehdoitta ladata musiikkia vuoden 2018 kilpailuelokuviin, on Incompetech.com. Jos haluat käyttää musiikkia jostain muusta nettilähteestä, kysy aina ensin asiasta kilpailun järjestäjiltä. Anna samalla linkki löytämääsi kappaleeseen, niin käymme tarkastamassa sen tekijänoikeudet.

HUOM! Levy-yhtiöiden levittämän kaupallisen musiikin käyttö kilpailuelokuvissa ei ole tekijänoikeussyistä sallittua. Et voi myöskään esittää itse esittää (edes hyräillä) elokuvassa tällaista kappaletta, sillä myös kyseinen sävellys on tekijänoikeuden alainen.

Elokuvan lopputeksteissä tulee ilmoittaa esiintymisjärjestyksessä jokaisen elokuvassa käytetyn musiikkikappaleen tiedot: kappaleen nimi, säveltäjä, esiintyjä, sovittaja ja sanoittaja. Incompetech.com-sivustolta ladattujen kappaleiden tekijätietojen osalta riittää säveltäjän nimi, ”Kevin MacLeod”. Myös nämä kappaleet on kuitenkin nimettävä esiintymisjärjestyksessä.

6. Muut tekijänoikeusasiat

Elokuvassa ei saa esiintyä kuvamateriaalia, johon elokuvan lähettäjällä ei ole oikeutta. Jos käytät esimerkiksi dokumenttielokuvassa tai musiikkivideossa arkistomateriaalia, varmista että sinulla on kuvamateriaalin tekijänoikeudet tai lupa käyttää kuvaa. Esimerkiksi seinällä näkyvä taulu on ok, jos se näkyy vain kuvan taustalla eikä siihen kiinnitetä erityistä huomiota. Huolehdi myös, ettei TV tai radio ole päällä kuvaustilanteessa. Muista, että myös kännykän soittoääni luetaan musiikiksi.

Lopullisessa vastuussa elokuvan tekijänoikeusasioista on joukkueen ilmoittautumislomakkeessa nimeämä huoltaja.

7. Kuvausryhmä ja esiintyjät

Pääsarjojen elokuvissa kuvausryhmien tärkeimmissä rooleissa olevien jäsenten (esim. ohjaaja, kuvaaja, leikkaaja, pääosanäyttelijät) tulee olla 8–15-vuotiaita ja nuorisosarjan elokuvien kuvausryhmissä 16–19-vuotiaita. Elokuvissa saa kuitenkin käyttää kaikenikäisiä esiintyjiä ja tuotantoavustajia.

8. Elokuvan kieli

Elokuvan voi toteuttaa millä tahansa kielellä. Mikäli elokuva ei ole suomen- tai ruotsinkielinen, elokuvasta tulee lähettää lista kaikista repliikeistä (muodossa ”aikakoodi – repliikki alkuperäiskielellä – repliikki suomeksi”) tai muista käännettävistä asioista mahdollista tekstittämistä varten. Esimerkiksi: 0:32 – Ich liebe dich. – Minä rakastan sinua.

HUOM! Jos kuitenkin teet vieraskielisen musiikkivideon, voit päättää itse haluatko siihen tekstityksen. Jos et, niin käännöstä ei tarvitse toimittaa.

9. Elokuvien ikärajat

Kaikkien kilpailuun lähetettävien elokuvien tulee olla sallittu yli 12-vuotiaille (K12). Suosittelemme kuitenkin, että tekijät tähtäävät ennemmin ikärajaan K7 (sallittu yli 7-vuotiaille). Katso tarkemmat kriteerit tästä: http://www.ikarajat.fi/kriteerit.pdf

10. Huoltaja

Ilmoittautumislomakkeessa joukkueen on nimettävä huoltaja tai vähintään 18-vuotias vastuuhenkilö, joka vastaa siitä, että elokuva noudattaa tekijänoikeuksia ja toimii yhteyshenkilönä, johon kilpailun järjestäjät voivat olla yhteydessä tarvittaessa. Mikäli elokuva valitaan sarjansa finalistiksi tai voittaa muita palkintoja, yhteydenotot joukkueeseen tapahtuvat huoltajan kautta.

11. Elokuvien oikeuksista

Kilpailun järjestäjällä, tuotantoyhtiö Amazementilla, on 19.5.2018 asti yksinoikeus kilpailuelokuvien esittämiseen. Kilpailuun osallistuneita elokuvia ei siis saa esittää missään muualla ennen sitä. Elokuvan julkaisu esim. YouTubessa ennen tuota ajankohtaa saattaa johtaa diskaamiseen kilpailusta.

Amazementilla on oikeus esittää kilpailuun osallistuvia elokuvia tai niiden osia Kaikki kuvaa -sivustolla, muilla hallinnoimillaan sivustoilla, eri tapahtumissa tai työpajoissa, markkinoinnissaan ja mainonnassaan. Amazementilla on myös oikeus siirtää tai myydä näitä oikeuksia eteenpäin kolmansille osapuolille.

Kilpailun päätyttyä ja yksinoikeuden rauettua kilpailun järjestäjällä säilyvät edelleen kilpailuelokuviin täydet esitys- ja hyödyntämisoikeudet edellämainitulla tavalla.

Kaikki kilpailuun lähetetyt elokuvat jäävät myös kilpailun jälkeen katsottavaksi Kaikki kuvaa -sivustolle ja Kelaamo-palveluun. Elokuvat tulevat olemaan katsottavissa sivustolla vuosikausia julkaisun jälkeen. Pidä siis huolta, että lähetät kilpailuun elokuvan, jonka julkaiseminen ja esittäminen esim. internetissä nyt (ja vielä vuosienkin päästä) on sinulle ja muille elokuvantekoon osallistuneille ok.

12. Gaala

Juhlava Kaikki kuvaa -gaala järjestetään Helsingin keskustassa, yhdessä Suomen upeimmista elokuvateattereista, elokuvateatteri Orionissa 19.5.2018. Gaalassa kaikki finalistielokuvat esitetään valkokankaalta. Kilpailun tuomaristo palkitsee finalistit ja julistaa voittajat. Kaikki finalistijoukkueet palkitaan.

Kilpailun finalisteihin otetaan yhteyttä huhtikuun lopussa, kun finalistit on julkistettu. He saavat kutsun palkintogaalaan Helsinkiin. Kilpailun järjestäjät eivät valitettavasti pysty kustantamaan finalistijoukkueiden tai heidän huoltajiensa matka- ja/tai majoituskustannuksia gaalaan. Toivottavasti tästä huolimatta mahdollisimman moni finalistijoukkue pääsee paikalle ikimuistoiseen tilaisuuteen. Palkinnot toimitetaan postitse niille joukkueille, jotka eivät pääse paikan päälle. Gaalaa ei tänä vuonna televisioida.

13. Yhteydenotot

Kilpailua koskevat tiedustelut voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen info (at) amazement.fi.

saannot_sivukuva

 

 

 

saannot_sivukuva2

 

 

 

saannot_sivukuva3