Säännöt: Kaikki kuvaa -kilpailu 2014

Lue säännöt huolella ennen kilpailua!

1. Kilpailusta yleisesti

Kaikki kuvaa -kilpailun 2014 järjestää tuotantoyhtiö Amazement. Kilpailun pääyhteistyökumppani on Syöpäjärjestöt.

Alle 16-vuotiaille tarkoitetussa kilpailussa on neljä pääkategoriaa: fiktioelokuva, dokumenttielokuva, musiikkivideo ja harrastevideo. Jokaisen kategorian elokuvia palkitaan. Fiktiosta valitaan 5 finalistia, dokumenttielokuvasta ja musiikkivideosta 2 ja harrastevideosta 1. Juryssa jokaista kategoriaa tuomaroi aiheen asiantuntija, joka valitsee kyseisen kategorian voittajan. Yksittäinen joukkue voi lähettää kilpailuun useammankin elokuvan, mutta vain yhden per kategoria.

Syöpäjärjestöt on sponsoroinut lisäksi oman kategoriansa kilpailuun. 13-17 -vuotiaille suunnattuun nuuskanvastaiseen Nolot nuuskatarinat -kategoriaan voi osallistua niin fiktiolla, dokumenttielokuvalla, musiikkivideolla kuin harrastevideollakin.

2. Kilpailuaika

Kilpailuaika alkaa maanantaina 13.1.2014 ja päättyy perjantaina 28.2.2014 klo 16:00. Jotta elokuva voi osallistua kilpailuun, sen on oltava toteutettu kilpailuaikana. Elokuvan on oltava kokonaisuudessaan palautettu päättymisaikaan mennessä, eli sekä ilmoittautumislomakkeen että elokuvatiedoston on oltava saapunut perille. Postitse lähetettyjen elokuvien suhteen tulee huolehtia siitä, että elokuvat ovat saapuneet perille perjantaiksi.

Finalistielokuvat paljastetaan maaliskuun alkupuolella. Samalla käynnistyy yleisöäänestys, joka jatkuu maaliskuun loppuun. Voittajat julkaistaan huhtikuussa.

3. Elokuvan kieli

Elokuvan voi toteuttaa millä tahansa kielellä. Mikäli elokuva ei ole suomen-, ruotsin- tai englanninkielinen, elokuva tulee tekstittää. Tekstitys tulee polttaa kiinni kuvaan.

4. Elokuvan kesto

Elokuvan maksimipituus kaikissa pääkategorioissa on 7 minuuttia alku- ja lopputeksteineen. Minimipituus on minuutti. Tästä poiketen Nolot nuuskatarinat -kategoriassa maksimipituus on yksi (1) minuutti – idean on oltava ytimekäs.

5. Kuvausryhmä ja esiintyjät

Pääkategorioissa kuvausryhmän taiteellisessa vastuussa olevien jäsenten tulee olla alle 16-vuotiaita. Elokuvassa saa kuitenkin käyttää kaikenikäisiä esiintyjiä. Nuuskavideokategoriaan voivat osallistua vain 13-17 -vuotiaiden joukkueet samalla periaatteella.

6. Huoltaja

Joukkueella tulee olla yksi vähintään 18-vuotias huoltaja, johon kisan järjestäjät voivat olla yhteydessä mahdollisista lisäkysymyksistä.

7. Kategorian valitsemisesta

Aina ei ole selvää, mihin kategoriaan elokuva kuuluu. Esimerkiksi fiktion ja dokumentin välinen raja on usein häilyvä käsite. Joukkue voi halutessaan antaa kilpailun järjestäjälle vapauden sijoittaa elokuvan sille parhaiten sopivaan kategoriaan.

8. Tekijänoikeudet

Levy-yhtiöiden levittämän kaupallisen musiikin käyttö ei ole tekijänoikeussyistä sallittua. Internetistä löytyy sivustoja, joilta voi hankkia rojaltivapaata musiikkia ja ääniefektejä (ks. äänisuunnittelututoriaali). Olipa musiikki hankittu mitä reittiä tahansa, jokaiselta musiikin tekijältä/tekijänoikeuden haltijalta tulee olla kirjallinen lupa. Rojaltivapaan musiikin kohdalla on hyvä merkitä lopputeksteihin kappaleen hankintakanava. Jos olet käyttänyt Kaikki kuvaa -biisipankin biisejä, myös ne on nimettävä lopputeksteissä.

Elokuvassa ei saa esiintyä myöskään kuvamateriaalia, johon tekijällä ei ole oikeutta. Jos käytät esimerkiksi dokumenttielokuvassa tai musiikkivideossa arkistomateriaalia, varmista että sinulla on kuvamateriaaliin tekijänoikeudet.

Tekijänoikeuksien takia kannattaa huolehtia myös siitä, ettei TV tai radio ole päällä kuvaustilanteessa.

Lopullisessa vastuussa elokuvassa tekijänoikeusasioista on joukkueen ilmoittautumislomakkeessa nimeämä huoltaja.

9. Animaatio

Kilpailuun voi osallistua myös animaatiolla.

10. Hyvän maun rajat

Kilpailun elokuvien tulee olla sallittu yli 7-vuotiaille. Ollakseen siis mukana kilpailussa, elokuvasi sisältö saa olla korkeintaan 7-luokituksen mukaista. Tarkempaa tietoa elokuvien ikärajaluokituksista löydät Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskuksen sivuilta osoitteesta www.meku.fi.

11. Elokuvan palautusohjeet

Kaikki kuvaa -sivuston kilpailusivulla on linkki ilmoittautumislomakkeeseen, joka tulee täyttää. Tämän jälkeen lomakkeen alla olevia ohjeita seuraamalla siirrytään Kelaamon Kaikki kuvaa -kilpailusivulle lähettämään valmis elokuvatiedosto.

Toinen vaihtoehto on lähettää elokuva DVD-levyllä tai muistitikulla tiedostona osoitteeseen:

Kaikki kuvaa -kilpailu
Vesa Kuosmanen
Väinö Auerin katu 10 C 38
00560 Helsinki

Levy tai tikku tulee lähettää hyvissä ajoin niin, että se on varmasti perillä perjantaina 28.2.2014. Myöhemmin saapuneet elokuvat eivät ehdi mukaan esikarsintaan.

12. Oikeuksista

Kilpailun järjestäjällä on yksinoikeus esittää kilpailuun osallistuvia elokuvia omilla kotisivuillaan ja muilla kilpailua esittelevillä sivustoilla. Kilpailuun osallistuvaa elokuvaa ei saa esittää julkisesti missään muualla, ennen kuin kilpailun järjestäjä on antanut siihen luvan. Tästä tiedotetaan kilpailusivulla.

Kilpailun järjestäjällä on oikeus esittää ja hyödyntää kilpailuun lähetettyjä elokuvia osana toimintaansa tai markkinointiaan ja myöntää näitä oikeuksia edelleen kolmansille osapuolille.

Lisäksi Syöpäjärjestöillä on oikeus esittää Nolot nuuskatarinat -kategorian nuuskavideoita omilla kotisivuillaan, YouTube-sivullaan, erilaisissa tapahtumissa sekä omassa markkinoinnissa ja mainonnassaan.

13. Palkinnot

Kilpailun kategoriakohtaiset palkinnot luetellaan kilpailusivulla. Palkintolistaa saatetaan päivittää kilpailun aikana.

14. Yhteenveto

A) Ollakseen virallisesti mukana, Kaikki kuvaa -kilpailuun osallistuva elokuva on tehtävä näiden sääntöjen puitteissa. Jos elokuva rikkoo kilpailun sääntöjä, joudutaan se jättämään pois kilpailusta. Lue säännöt huolellisesti!

B) Kaikki sääntöjen mukaan toteutetut, ajoissa palautetut elokuvat osallistuvat esikarsintaraadin suorittamaan esikarsintaan.

C) Kilpailun järjestäjä, tuotantoyhtiö Amazement, pidättää oikeuden tehdä muutoksia näihin sääntöihin.

15. Yhteydenotot

Kilpailua koskevat tiedustelut voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen info [ at ] amazement.fi.

saannot_sivukuva

 

 

 

saannot_sivukuva2

 

 

 

saannot_sivukuva3