Kaikki kuvaa -kilpailun 2015 säännöt

Lue säännöt huolella ennen osallistumista!

1. Yleistä tietoa kilpailusta

Kaikki kuvaa –kilpailun 2015 järjestää tuotantoyhtiö Amazement yhdessä Yleisradion Lasten ja nuorten ohjelmien Galaxin kanssa. Hengitysliitto toimii kilpailun pääyhteistyökumppanina.

8-15 –vuotiaille tarkoitetussa elokuvakilpailussa on viisi pääsarjaa: fiktioelokuva, dokumenttielokuva, musiikkivideo, harrastevideo ja 2015 uutena animaatio. Lisäksi mukana on Hengitysliiton sponsoroima Haista home –sarja, johon toivotaan koululaisten kokemuksia sisäilmaongelmista ja homekouluista. Tähän sarjaan voi osallistua minkä tyylisellä elokuvalla tahansa, myös animaatiolla.

Jokaiselle kilpasarjalle on omat hienot palkintonsa ja jokaisesta valitaan kolme finalistia. Kilpailun arvovaltainen tuomaristo määrittää finalistien järjestyksen yhdessä tuumin, mutta jokaisella sarjalla on oma puheenjohtaja, joka viime kädessä valitsee kyseisen sarjan voittajan. Raadin jäsenet kerrotaan kilpailusivulla 2.2. alkaen. Yksittäinen joukkue voi lähettää kilpailuun useammankin elokuvan, mutta vain yhden per sarja.

Ammattilaisraati tekee valintansa esivalintaraadin valitsemien finalistien pohjalta. Musiikkivideosarjaa tuomaroiva Tuuli katsoo kuitenkin kaikki musiikkivideot ja lisäpalkintona hänen valitsemansa joukkue pääsee tekemään Tuulin seuraavan virallisen musiikkivideon.

Kaikki kilpailuun lähetetyt, sääntöjen mukaiset elokuvat julkaistaan Kaikki kuvaa –sivustolla. Finalistit esitetään myös Yle Areenassa ja televisiossa. Kilpailussa järjestetään myös yleisöäänestys, johon osallistuvat kaikki kilpailuun lähetetyt elokuvat. Yleisöäänestyksen voittaja voi siis tulla finalistien ulkopuolelta. Kilpailu huipentuu TV2:lla esitettävään Kaikki kuvaa –gaalaan, johon finalistielokuvien tekijät ympäri Suomen kutsutaan paikalle ja palkitaan parhaat.

2. Kilpailuaika

Jotta elokuva voi osallistua kilpailuun, sen on oltava toteutettu kilpailuaikana. Kilpailuaika alkaa maanantaina 2.2.2015 klo 12:00 ja päättyy keskiviikkona 25.3.2015 klo 16:00. Elokuvan voi lähettää Kaikki kuvaa –sivuston kautta sähköisesti tai postitse. Postitse lähetettyjen elokuvien tulee olla perillä 25.3. mennessä. Myöhästyneitä elokuvia ei huomioida.

Finalistit julkaistaan ja yleisöäänestys alkaa 6.4.2015. Yleisöäänestys jatkuu 20.4.2015 asti. Kaikki kuvaa –gaalan nauhoitukset järjestetään Tampereella 27.4.2015 ja gaala esitetään TV2:n Galaxi-ohjelman yhteydessä lauantaiaamuna 2.5.2015. Finalistielokuvat esitetään televisiossa viikoittain gaalan jälkeen.

3. Elokuvan kieli

Elokuvan voi toteuttaa millä tahansa kielellä. Mikäli elokuva ei ole suomen- tai ruotsinkielinen, elokuvasta tulee lähettää lista kaikista repliikeistä (repliikki alkuperäiskielellä – repliikki suomeksi) tai muista käännettävistä asioista mahdollista tekstittämistä varten.

4. Elokuvan kesto

Elokuvan maksimipituus kaikissa pääsarjoissa on viisi minuuttia alku- ja lopputeksteineen. Minimipituus on minuutti. Tästä poiketen Hengitysliiton Haista home –sarjassa maksimipituus on kolme minuuttia.

5. Kuvausryhmä ja esiintyjät

Kuvausryhmän taiteellisessa vastuussa olevien jäsenten tulee olla 8-15 –vuotiaita. Elokuvassa saa kuitenkin käyttää kaikenikäisiä esiintyjiä ja tuotantoavustajia.

6. Huoltaja

Ilmoittautumislomakkeessa joukkueen on nimettävä vähintään 18-vuotias huoltaja, joka vastaa siitä, että elokuva noudattaa tekijänoikeuksia ja johon kilpailun järjestäjät voivat olla yhteydessä tarvittaessa.

7. Tekijänoikeudet

Levy-yhtiöiden levittämän kaupallisen musiikin käyttö kilpailuelokuvissa on tekijänoikeussyistä kielletty. Et voi myöskään esittää itse elokuvassa tällaista kappaletta, sillä myös kyseinen sävellys on tekijänoikeuden alainen. Sama koskee internetin rojaltivapaita sivustoja. Ainoa sivusto, jolta saa ladata valmista musiikkia vuoden 2015 kilpailuelokuviin, on Incompetech.com. Musiikkia voi myös säveltää itse tai käyttää tutun tekemää musiikkia.

Elokuvan lopputeksteissä on ilmoitettava tarkasti jokaisen elokuvassa käytetyn musiikkikappaleen tiedot: säveltäjä, esiintyjä, sovittaja, sanoittaja, kappaleen nimi. Incompetech.com-sivustolta ladattujen kappaleiden osalta kaikkiin tekijätietoihin kirjataan ”Kevin MacLeod”.

Applen iMovie-leikkausohjelman tarjoamat omien musiikkien ja äänitehosteiden käyttö on myös kielletty kilpailussa, koska finalistielokuvat esitetään televisiossa. Voit etsiä äänitehosteita englanninkielisillä hakusanoilla osoitteesta Freesound.org (lataaminen vaatii kirjautumisen). Jos et osaa haluamasi äänen nimeä englanniksi, voit yrittää kääntää sen Google Translaten avulla.

Elokuvassa ei saa esiintyä myöskään kuvamateriaalia, johon tekijällä ei ole oikeutta. Jos käytät esimerkiksi dokumenttielokuvassa tai musiikkivideossa arkistomateriaalia, varmista että sinulla on kuvamateriaalin tekijänoikeudet. Esimerkiksi seinällä näkyvä taulu on ok, jos se näkyy vain kuvan taustalla.

Tekijänoikeuksien takia kannattaa huolehtia myös siitä, ettei TV tai radio ole päällä kuvaustilanteessa. Huomaa, että myös esim. kännykän soittoääni luetaan musiikiksi.

Lopullisessa vastuussa elokuvan tekijänoikeusasioista on joukkueen ilmoittautumislomakkeessa nimeämä huoltaja.

8. Kilpasarjan valitseminen

Aina ei ole selvää, mihin kategoriaan elokuva kuuluu. Esimerkiksi fiktion ja dokumentin välinen raja on usein häilyvä käsite. Joukkue voi halutessaan antaa kilpailun järjestäjälle vapauden sijoittaa elokuvan sille parhaiten sopivaan kategoriaan.

9. Hyvän maun rajat

Kilpailuun lähetettävien elokuvien tulee olla sallittu yli 7-vuotiaille. Ollakseen siis mukana kilpailussa, elokuvasi sisällön tulee olla K7-luokituksen mukaista. Katso tarkemmat kriteerit tästä: http://www.ikarajat.fi/kriteerit.pdf

10. Palkinnot

Kilpailun palkinnot luetellaan kilpailusivulla. Palkintolistaa saatetaan päivittää kilpailun aikana.

11. Elokuvan palautusohjeet

Kaikki kuvaa –sivuston kilpailusivulta pääsee kilpailuaikana ilmoittautumislomakkeeseen, joka kaikkien kilpailuun osallistuvien tulee täyttää.

Elokuvan lähettämiseen on kaksi vaihtoehtoa: sähköisessä palautuksessa ilmoittautumislomakkeen alla olevia ohjeita seuraamalla siirrytään Kelaamon Kaikki kuvaa –kilpailusivulle lähettämään valmis elokuvatiedosto.

Toinen vaihtoehto on lähettää elokuva DVD-levyllä tai muistitikulla tiedostona osoitteeseen:

Kaikki kuvaa –kilpailu
AP Haglund Oy / Amazement
Taavetinkuja 8 A 11
00300 Helsinki

Levy tai tikku tulee lähettää hyvissä ajoin niin, että se on varmasti perillä keskiviikkona 25.3.2015. Myöhemmin saapuneet elokuvat eivät ehdi mukaan esikarsintaan. Levyjä tai tikkuja ei palauteta.

12. Elokuvien oikeuksista

Kilpailun järjestäjällä, tuotantoyhtiö Amazementilla, on 2.5.2015 asti yksinoikeus kilpailuelokuvien esittämiseen. Järjestäjä voi esittää kilpailuun osallistuvia elokuvia tai niiden osia Kaikki kuvaa –sivustolla, muilla hallinnoimillaan sivustoilla, eri tapahtumissa tai työpajoissa, markkinoinnissaan ja mainonnassaan. Järjestäjällä on myös oikeus siirtää tai myydä näitä oikeuksia eteenpäin kolmansille osapuolille.

Tällä yksinoikeudella tarkoitetaan myös sitä, että elokuvien tekijät eivät saa itse esittää julkisesti kilpailuun lähettämiään elokuvia missään ennen kilpailun päättymistä (2.5.2015).

Kilpailun päätyttyä ja yksinoikeuden rauettua kilpailun järjestäjällä säilyvät edelleen kilpailuelokuviin täydet esitys- ja hyödyntämisoikeudet edellämainitulla tavalla.

13. Yhteenveto

A) Kaikki kuvaa –kilpailuun 2015 osallistuva elokuva on tehtävä näiden sääntöjen puitteissa. Jos elokuva rikkoo kilpailun sääntöjä, joudutaan se sulkemaan kilpailun ulkopuolelle.  Lue säännöt huolellisesti!

B) Kaikki sääntöjen mukaan toteutetut, ajoissa palautetut elokuvat osallistuvat tuotantoyhtiö Amazementin muodostaman esiraadin suorittamaan esikarsintaan. Näistä elokuvista tuomaristo valitsee finalistit.

C) Kilpailun järjestäjä, tuotantoyhtiö Amazement, pidättää oikeuden tehdä muutoksia näihin sääntöihin.

14. Yhteydenotot

Kilpailua koskevat tiedustelut voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen info@amazement.fi.

saannot_sivukuva

 

 

 

saannot_sivukuva2

 

 

 

saannot_sivukuva3