Kaikki kuvaa -kilpailu 2018

Kilpailun 2018 voittajat selvillä!

Tuotantoyhtiö Amazementin vuosittainen, lapsille ja nuorille suunnattu Kaikki kuvaa -elokuvakilpailu järjestettiin keväällä 2018 jo kuudetta kertaa. Kilpailuaika päättyi 29.3. ja finalistit julkaistiin 20.4. Kisan pääsarjoihin saivat osallistua 8–15-vuotiaat. Lisäksi tarjolla oli vapaa nuorisosarja, johon toivotettiin tervetulleeksi teokset kaikilta 16–19-vuotiailta.

Kilpailun aikataulu:

1.2.2018: Kilpailuaika alkaa.
29.3.2018: Kilpailuaika päättyy.
20.4.2018: Kilpailun finalistit paljastetaan ja kaikki kisaelokuvat julkaistaan sivustolla. Yleisöäänestys alkaa.
30.4.2018: Yleisöäänestys päättyy.
19.5.2018: Kaikki kuvaa -palkintogaala järjestetään Helsingissä.

Pähkinänkuoressa:

  • 4 pääsarjaa 8–15-vuotiaille, leffan kesto 1-5 minuuttia
  • vapaa nuorisosarja 16–19-vuotiaille, leffan kesto 1-5 minuuttia
  • kilpailuaika 1.2.–29.3.2018
  • elokuva oli toteutettava kilpailuaikana
  • kukin joukkue voi osallistua kisaan useammallakin elokuvalla (pääsarjoihin vain yhdellä per sarja)
  • finaaliin valittiin 3 parasta elokuvaa per sarja
  • ammattilaisraati valitsi voittajat, yleisö äänesti suosikkinsa
  • palkinnot jaettiin Kaikki kuvaa -gaalassa toukokuussa

Ystävyys

Edellisvuotiseen tapaan kilpailussa oli kaikkia sarjoja yhdistävä pääteema. Tänä vuonna se oli ystävyys. Mitä se oikeastaan tarkoittaa? Kuinka erilaisia ystävyyksiä onkaan olemassa? Entä miltä tuntuu, jos ei ole yhtään ystävää?

Teemaa oli vapaus käsitellä ja tulkita niin kuin haluaa. Koko elokuva saattoi käsitellä ystävyyttä tai siihen voitiin vain lyhyesti ja hienovaraisesti viitata jossain vaiheessa elokuvaa, mutta teeman piti olla elokuvassa mukana, tavalla tai toisella. Elokuvan ilmoittautumislomakkeessa tekijöiltä kysyttiin heidän näkemystään siitä, millä tavalla teema on elokuvassa huomioitu.

HUOM! Teeman mukanaolo ei tarkoittanut, että sanaa ”ystävyys” tarvitsisi lausua elokuvassa, kunhan ajatus välittyy. Aihetta sai lähestyä vakavasti, mutta yhtä hyvin sai tehdä hauskan huumoripläjäyksen. Tärkeintä oli keksiä jotain omaa! 🙂

saannot2015

Kilpasarjojen esittely

Fiktio

Tee vapaasti sellainen leffa kuin haluat. Jos kuitenkaan elokuvasi ei ole näytelmällinen tai itse keksitty, vaan seuraat siinä todellisia tapahtumia, lähetä se dokkarikategoriaan. Tutustu fiktioelokuvan tekemiseen katsomalla Patsen ja Empun esimerkkielokuva ”Sara” ja tutoriaalit, jotka käyvät läpi, miten elokuva syntyi.

Dokkari

Dokumentaristi kuvaa elokuvissaan todellista maailmaa. Raja fiktion ja dokumentin välillä on kuitenkin joskus vaikea vetää. Jos mietit, kuuluuko elokuvasi fiktio– vai dokkarikategoriaan, saatat saada apua katsomalla tutoriaalimme aiheista. Voit myös pyytää meitä tekemään valinnan samalla kun lähetät leffan. HUOM! Myös animaatio voi olla dokkari. Ilmoita silloin elokuvasi kuitenkin animaatiosarjaan.

Animaatio

Animaation voi tehdä millä tahansa menetelmällä ja animaatiossa voi olla kyse yhtä hyvin fiktiivisestä tarinasta tai dokumentista. Voit vapaasti kokeilla kaikkea muutakin, mitä mieleen juolahtaakaan. Tee nukkeanimaatio, legoanimaatio, piirrosanimaatio tai vaikka kahvianimaatio! Jos et vielä osaa animoida, ei hätää, animaatiotutoriaalimme auttaa.

Musa- tai harrastevideo

Tänä vuonna kokeilemme jotain uutta, nimittäin kokeellisimmat kilpailusarjamme eli musiikkivideo ja harrastevideo on yhdistetty yhdeksi ja samaksi sarjaksi! Tämä tuottaa varmasti mielenkiintoisia teoksia, joissa voi yhdistellä vapaasti sekä musiikkivideon että harrastevideon parhaita puolia, tai sitten voi tehdä vaan puhtaasti jommankumman. Kaikki käy!

Musiikin suhteen voit vaikka valita biisin Incompetech.com -sivustolta ja tehdä musavideon sille. HUOM. Tekijänoikeussyistä levy-yhtiöiden levittämän kaupallisen musiikin käyttö ei ole sallittua. Et voi myöskään itse laulaa/soittaa tunnettua kappaletta. Katso myös Patsen ja Empun vinkit musavideoon ja harrastevideoon!

HUOM. Mikäli olet suunnitellut musiikkivideota, jossa käydään läpi jokin fiktiivinen tarina, eikä se kuulu mielestäsi tällaiseen sarjaan, voit miettiä myös, kuuluisiko se ennemmin fiktiosarjaan. Voit myös jättää päätöksen meille.

Jokaisesta kategoriasta 3 parasta valittiin finaaliin, jossa elokuvat näytettiin ammattilaisista koostuvalle raadille.

Kaikki kuvaa -gaala 2018

juontajat_gaala

Kaikki kuvaa -kilpailu 2018 huipentui lauantaina 19.5. Suomen komeimmassa elokuvateatterissa eli Orionissa, Helsingissä järjestettyyn Kaikki kuvaa -gaalaan, jossa finalistielokuvat saivat maailmanensi-iltansa valkokankaalla ja kilpailun arvovaltainen tuomaristo palkitsi kilpailun voittajaelokuvat. Tuomariston kokoonpano näkyy tarkemmin tuossa alla. Gaalan juontavat tuttuun tapaan Patse ja Emppu.

Tuomaristo 2018

Fiktio:

Krista Kosonen
näyttelijä

Huikea, naispääosa-Jussillakin palkittu Krista on todellinen suomalaisen elokuva- ja teatterimaailman tähti, joka tunnetaan monipuolisista rooleistaan Putous-hupailusta aina kansakuntamme riipaisevimpiin draamoihin.

Dokumentti:

Mia Halme
ohjaaja

Koskettavista, ajankohtaisista aiheistaan tunnettu Mia voitti parhaan dokumenttielokuvan Jussi-palkinnon vuonna 2011 ilmestyneestä mestariteoksestaan ”Ikuisesti sinun”, joka käsittelee huostaanotettuja lapsia.

Animaatio:

Kari Juusonen
ohjaaja

Vuonna 2016 kisan animaatiosarjaa tuomaroinut Kari palaa tehtävään tänä vuonna. Useita lyhytanimaatiota ja kaksi koko illan animaatioelokuvaa ohjannut maestro on Suomen tunnetuimpia animaattoreita ja antanut vuosikaudet lapsille ja nuorille palautetta Minun elokuvani -festivaaleilla.

Musa/harraste:

Hydraulic Press Channel
YouTube-kanava

Päätön suomalainen idea murskata esineitä hydraulisella prässillä on kasvanut kansainväliseksi nettivideosensaatioksi. Tällä kaikkien tuntemalla hilpeällä YouTube-kanavalla on jo 1,8 miljoonaa tilaajaa. HPC:n Lauri ja Anni tuomaroivat tänä vuonna kisan kokeellisinta sarjaa.

Nuorisosarja:

Patse ja Emppu
suuret leffagurut

Kaikki kuvaa -sivuston tutut juontajat Emppu (Emilia Tuovila) ja Patse (Panu Tuomikko) tuomaroivat itse tänä vuonna kilpailun nuorisosarjaa. Eniten he odottavat näkevänsä kekseliäitä, uudenlaisia ideoita!

Yleisön suosikki:

Sinä!
elokuvafani #1

Yleisön suosikkielokuvan valitsee kaikkien kilpailuelokuvien joukosta kilpailun mahtava yleisö – tekijöiden kaverit, sukulaiset ja kaikki muut elokuvan ystävät. Tässä kategoriassa voittajaksi saattaa nousta myös finalistien ulkopuolinen elokuva!

Kilpailun yhteistyökumppanit ja sponsorit

Viime vuoden parhaat

Tsekkaa tästä kilpailun viime vuoden finalistit!

Katso edellisiä kilpailuelokuvia

Hae inspiraatiota muiden lasten ja nuorten tekemistä leffoista!