Kaikki kuvaa -kilpailu 2015

kategoriat2015

Katso Kaikki kuvaa -gaala 2015:

Kaikki kuvaa -kilpailu 2015 oli kolmas valtakunnallinen 8-15 -vuotiaille järjestetty leffakisa. Tänä vuonna tuotantoyhtiö Amazement järjesti kilpailun yhteistyössä Yleisradion kanssa, suurempana kuin koskaan! Kilpailuun saapui 280 elokuvaa ympäri Suomen. Kyseessä on siis Suomen suurin elokuvakilpailu. Kilpailun pääyhteistyökumppanina toimi Hengitysliitto, joka sponsoroi kisaan oman sarjan.

Kilpailuaika alkoi 2.2.2015 ja päättyi 25.3.2015. Kilpailun finalistit julkaistiin ja yleisöäänestys alkoi 6.4.2015.  Äänestysaika päättyi 20.4.2015.

Kilpailu huipentui lauantaina 2.5.2015 Yle TV2:lla esitettävään juhlavaan Kaikki kuvaa -gaalaan, joka nauhoitettiin Mediapoliksen studioilla Tampereella 27.4.2015. Gaalan juonsivat Patse ja Emppu.

Jäivätkö kilpailun säännöt mietityttämään? Tarkista ne tästä.

Tsekkaa kisan finalistit ja voittajat tästä.

voittajat

Onnea kaikille voittajille!

voittajat_yleisoaanestys

Pähkinänkuoressa:

  • 5 pääkategoriaa 8-15 -vuotiaille, leffan kesto 1-5 minuuttia
  • ekstrakategoria Haista home, leffan kesto max 3 minuuttia
  • kilpailuaika 2.2. – 25.3.2015
  • elokuva on toteutettava kilpailuaikana
  • joukkue voi osallistua kisaan useammallakin elokuvalla, yhdellä per kategoria
  • finaaliin 3 parasta per kategoria, ammattilaisraati valitsee voittajat
  • palkinnot jaetaan tv:ssä Kaikki kuvaa -gaalassa toukokuun alussa

Kilpailukategoriat

Fiktio: Tee vapaasti sellainen leffa kuin haluat. Jos kuitenkaan elokuvasi ei ole näytelmällinen tai itse keksitty, vaan seuraat siinä todellisia tapahtumia, lähetä se dokkarikategoriaan.

Dokkari: Dokumentaristi kuvaa elokuvissaan todellista maailmaa. Raja fiktion ja dokumentin välillä on kuitenkin joskus vaikea vetää. Jos mietit, kuuluuko elokuvasi fiktio- vai dokkarikategoriaan, saatat saada apua katsomalla tutoriaalimme aiheista. Voit myös pyytää meitä tekemään valinnan samalla kun lähetät leffan. HUOM! Myös animaatio voi olla dokkari. Ilmoita silloin elokuvasi kuitenkin animaatiosarjaan.

Animaatio: Ensimmäistä kertaa omana sarjanaan on mukana myös animaatioelokuva. Tee nukkeanimaatio, legoanimaatio, piirrosanimaatio tai vaikka kahvianimaatio! Jos et vielä osaa animoida, ei hätää, upouusi animaatiotutoriaalimme auttaa.

Musavideo: Tee kavereittesi bändille mieletön musavideo! Jos tällaista mahdollisuutta ei ole, voit myös valita biisin Incompetech.com -sivustolta ja tehdä musavideon sille. Musavideossa voit antaa mielikuvituksen lentää! HUOM. Tekijänoikeussyistä levy-yhtiöiden levittämän kaupallisen musiikin käyttö ei ole sallittua. Et voi myöskään itse laulaa/soittaa tunnettua kappaletta. Tämä koskee myös muita kategorioita.

Harrastevideo: Tee skeittivideo, snoukkavideo, kuvaa ratsastusta tai tanssia, tai mitä ikinä mieleen juolahtaakaan! Kekseliäisyys kunniaan!

+Haista home: Tee max 3 minuutin mittainen video homekouluista tai sisäilmaongelmista. Voit lähestyä aihetta omien kokemustesi kautta tai täysin mielikuvituksen voimin, vaikka dokkarilla tai animaatiolla! Lue yläpuolelta tarkemmat ohjeet.

Jokaisesta kategoriasta 3 parasta valitaan finaaliin, jossa elokuvat näytetään ammattilaisista koostuvalle raadille.

Kilpailu

hengitysliitto_logo

Haista home!

Homekoulut ovat esillä mediassa. Homeongelmat sairastuttavat toisia, mutta toiset selviävät ilman oireita. Kilpailun ”Haista home” -sarjaan toivottiin enintään kolmen minuutin mittaisia elokuvia aiheesta. Tyylilaji oli vapaa – video sai olla fiktio, dokkari, musavideo, harrastevideo tai vaikka animaatio!

Kilpailun pääyhteistyökumppani Hengitysliitto palkitsee Haista home! -sarjan voittajan.

Tuomaristo 2015

Kaikki kuvaa -kilpailun 2015 arvovaltainen raati valitsee kilpailun parhaat elokuvat. Raadin jäsenet arvioivat kaikkia elokuvia yhdessä, mutta jokaisessa sarjassa on oma puheenjohtaja. Sarjojen puheenjohtajat yhdessä muodostavat raadin kokonaisuudessaan. Puheenjohtajat ovat:

Fiktio: elokuvaohjaaja Johanna Vuoksenmaa (21 tapaa pilata avioliitto, Klikkaa mua)
Fiktio: näyttelijä Ilona Huhta (Me Rosvolat -elokuvan lapsipääosanäyttelijä)

Dokumentti: elokuvaohjaaja, TaiK:n dokumenttielokuvan professori Susanna Helke (esim. Joutilaat, American Vagabond)

Musiikkivideo: pop-artisti Tuuli

Harrastevideo: hiihdon viisinkertainen olympiamitalisti Aino-Kaisa Saarinen

Animaatio: Galaxin animaatiomestari Melissa Kaivo, Yleisradio

Haista home: Hengitysliitto valitsee voittajan.

Tuomariston kommentit finalisteista:

Finalistit 2015 YouTubessa

Tästä voit siirtyä YouTubeen katsomaan kaikki tuoreet finalistit kätevästi peräkkäin.

Yle Areena

Kaikki finalistielokuvat ja tärkeimmät kilpailuun liittyvät videot julkaistaan myös Yle Areenassa!

Katso kilpailuelokuvia

Siirry katsomaan kisaan lähetettyjä leffoja!

Yhteistyössä