Kaikki kuvaa -kilpailun 2017 säännöt

A) Kaikki kuvaa -kilpailuun 2017 osallistuva elokuva on tehtävä näiden sääntöjen puitteissa. Jos elokuva rikkoo kilpailun sääntöjä, joudutaan se sulkemaan kilpailun ulkopuolelle. Lue säännöt huolellisesti!

B) Kaikki sääntöjen mukaan toteutetut, ajoissa palautetut elokuvat osallistuvat tuotantoyhtiö Amazementin ja Kehitysvammaliiton muodostaman esiraadin suorittamaan esikarsintaan. Esikarsituista elokuvista tuomaristo valitsee kilpailun voittajat.

C) Kilpailun järjestäjä, tuotantoyhtiö Amazement, pidättää oikeuden tehdä muutoksia näihin sääntöihin.

1. Yleistä tietoa kilpailusta

Kaikki kuvaa -kilpailun 2017 järjestää tuotantoyhtiö Amazement. Kilpailun pääyhteistyökumppanina toimii Kehitysvammaliitto. Kilpailu on osa itsenäisyyden juhlavuoden Suomi100-ohjelmaa.

Kilpailussa on tänä vuonna pääteema: yhdenvertaisuus. Koko elokuva voi käsitellä yhdenvertaisuutta tai siihen voidaan vain lyhyesti viitata jossain vaiheessa elokuvaa, mutta teeman on oltava jollain tapaa mukana kaikissa kilpailuelokuvissa. Lisätietoa kilpailusivulta.

Kilpailussa on viisi 8–15-vuotiaille suunnattua pääsarjaa: fiktioelokuva, dokumenttielokuva, musiikkivideo, harrastevideo ja animaatio. Pääsarjojen lisäksi mukana on Kehitysvammaliiton sponsoroima erikoissarja 8–19-vuotiaille – Mitä välii? – johon toivotaan vammaisuutta ja samanarvoisuutta käsitteleviä elokuvia. Aihe on vapaa. Tähän sarjaan voi osallistua millaisella elokuvalla tahansa, myös animaatiolla.

Jokaisella sarjalla on omat palkintonsa. Pääsarjoissa finaaliin valitaan kolme elokuvaa, Mitä välii? -sarjassa viisi. Arvovaltaisessa tuomaristossa jokaisella kilpasarjalla on oma puheenjohtaja, joka viime kädessä valitsee kyseisen sarjan voittajan. Pääsarjoihin voi tehdä useammankin elokuvan, mutta vain yhden per kilpasarja. Mitä välii? -sarjaan voi osallistua useammallakin elokuvalla.

Kaikki kilpailuun lähetetyt, sääntöjen mukaiset elokuvat julkaistaan Kaikki kuvaa -sivustolla. Sarjojen voittajaelokuvat esitetään myös HundrEDin Me-festivaalin elokuvateatterinäytöksissä toukokuussa valituissa elokuvateatterissa eri puolilla Suomea.

Kilpailussa järjestetään kaksi yleisöäänestystä, toiseen osallistuvat kaikki kilpailuun lähetetyt 8–15-vuotiaiden elokuvat, toiseen Mitä välii? -sarjan elokuvat. Kilpailu huipentuu Helsingissä elokuvateatteri Orionissa järjestettävään Kaikki kuvaa -gaalaan, johon finalistielokuvien tekijät ympäri Suomen kutsutaan paikalle ja palkitaan parhaat.

2. Kilpailuaika

Jotta elokuva voi osallistua kilpailuun, sen on oltava toteutettu kilpailuaikana. Elokuva ei siis saa sisältää kuvamateriaalia, joka on kuvattu kilpailuajan ulkopuolella. Jos kuitenkin haluat käyttää selvästi vanhempaa arkistomateriaalia esim. osana dokumenttielokuvaa, se on ok. Tämän säännön tarkoituksena on vain varmistaa, että kaikilla osallistujilla on yhtä paljon aikaa tehdä oma elokuva.

Kilpailuaika alkaa keskiviikkona 1.2.2017 klo 12:00 ja päättyy perjantaina 31.3.2017 klo 24:00. Kilpailuelokuvat tulee toimittaa 31.3.2017 klo 24:00 mennessä.

Finalistit paljastetaan, kaikki kilpailuelokuvat julkaistaan ja yleisöäänestykset alkavat 20.4.2017. Yleisöäänestykset päättyvät 30.4.2017 klo 24:00.

Kaikki kuvaa -gaala järjestetään Helsingissä elokuvateatteri Orionissa lauantaina 13.5.2017.

3. Kilpailuun osallistuminen

Kaikki kuvaa -kilpailuun 2017 osallistutaan täyttämällä ensin ilmoittautumislomake ja lähettämällä sitten valmis elokuvatiedosto.

1) Ilmoittaudu: Ilmoita elokuva mukaan kilpailuun täyttämällä ilmoittautumislomake. (Ilmoittautumisen voi tehdä elokuvan lähetyksen yhteydessä.)

2) Lähetä elokuva:

A) sähköisesti: seuraa ilmoittautumislomake-sivun ohjeita ja siirry Kelaamoon lähettämään elokuvatiedosto.

B) postitse: voit lähettää elokuvan DVD-levyllä tai muistitikulla osoitteeseen:

Kaikki kuvaa -kilpailu
AP Haglund Oy / Amazement
Fredrikinkatu 33 B, 3. krs
00120 Helsinki

Jos lähetät elokuvasi DVD-levyllä, älä tee DVD-soittimissa katsottavaksi tarkoitettua videolevyä, vaan tee datalevy, jolla elokuva on tiedostona.

Levy tai tikku tulee lähettää hyvissä ajoin niin, että se on varmasti perillä kilpailun järjestäjällä perjantaina 31.3.2017. Myöhemmin saapuneet elokuvat eivät ehdi mukaan esikarsintaan. Emme palauta levyjä tai muistitikkuja.

4. Elokuvan kesto

Elokuvan maksimipituus kaikissa pääsarjoissa on viisi minuuttia (5:00) alku- ja lopputeksteineen. Minimipituus on minuutti (1:00). Tästä poiketen Kehitysvammaliiton Mitä välii? -sarjassa maksimipituus on kolme minuuttia (3:00). Näitä aikarajoja tulee noudattaa sekunnin tarkkuudella.

5. Elokuvan musiikki ja äänet

Elokuvassa voi käyttää omaa tai tutun tekemää musiikkia, kunhan tekemisessä osalliset eivät ole Teoston jäseniä. Vaihtoehtoisesti valmista musiikkia voi ladata netistä, seuraavin ehdoin:

Ainoa sivusto, jolta saa ehdoitta ladata musiikkia vuoden 2017 kilpailuelokuviin, on Incompetech.com. Jos haluat käyttää musiikkia jostain muusta nettilähteestä, kysy asiasta ensin kilpailun järjestäjiltä. Anna samalla linkki löytämääsi kappaleeseen.

HUOM! Levy-yhtiöiden levittämän kaupallisen musiikin käyttö kilpailuelokuvissa ei ole tekijänoikeussyistä sallittua. Et voi myöskään esittää itse esittää (edes hyräillä) elokuvassa tällaista kappaletta, sillä myös kyseinen sävellys on tekijänoikeuden alainen.

Elokuvan lopputeksteissä tulee ilmoittaa esiintymisjärjestyksessä jokaisen elokuvassa käytetyn musiikkikappaleen tiedot: kappaleen nimi, säveltäjä, esiintyjä, sovittaja ja sanoittaja. Incompetech.com-sivustolta ladattujen kappaleiden tekijätietojen osalta riittää säveltäjän nimi, ”Kevin MacLeod”. Myös nämä kappaleet on kuitenkin nimettävä esiintymisjärjestyksessä.

6. Muut tekijänoikeusasiat

Elokuvassa ei saa esiintyä kuvamateriaalia, johon elokuvan lähettäjällä ei ole oikeutta. Jos käytät esimerkiksi dokumenttielokuvassa tai musiikkivideossa arkistomateriaalia, varmista että sinulla on kuvamateriaalin tekijänoikeudet tai lupa käyttää kuvaa. Esimerkiksi seinällä näkyvä taulu on ok, jos se näkyy vain kuvan taustalla eikä siihen kiinnitetä erityistä huomiota. Huolehdi myös, ettei TV tai radio ole päällä kuvaustilanteessa. Muista, että myös kännykän soittoääni luetaan musiikiksi.

Lopullisessa vastuussa elokuvan tekijänoikeusasioista on joukkueen ilmoittautumislomakkeessa nimeämä huoltaja.

7. Kuvausryhmä ja esiintyjät

Pääsarjojen elokuvissa kuvausryhmien tärkeimmissä rooleissa olevien jäsenten (esim. ohjaaja, kuvaaja, leikkaaja, pääosanäyttelijät) tulee olla 8–15-vuotiaita ja Mitä välii? –elokuvien kuvausryhmissä 8–19-vuotiaita. Elokuvissa saa kuitenkin käyttää kaikenikäisiä esiintyjiä ja tuotantoavustajia.

8. Elokuvan kieli

Elokuvan voi toteuttaa millä tahansa kielellä. Mikäli elokuva ei ole suomen- tai ruotsinkielinen, elokuvasta tulee lähettää lista kaikista repliikeistä (muodossa ”aikakoodi – repliikki alkuperäiskielellä – repliikki suomeksi”) tai muista käännettävistä asioista mahdollista tekstittämistä varten. Esimerkiksi: 0:32 – Ich liebe dich. – Minä rakastan sinua.

HUOM! Jos kuitenkin teet vieraskielisen musiikkivideon, voit päättää itse haluatko siihen tekstityksen. Jos et, niin käännöstä ei tarvitse toimittaa.

9. Elokuvien ikärajat

Kilpailuun lähetettävien elokuvien tulee olla sallittu yli 12-vuotiaille (K12). Suosittelemme kuitenkin, että tekijät tähtäävät ennemmin ikärajaan K7 (sallittu yli 7-vuotiaille). Katso tarkemmat kriteerit tästä: http://www.ikarajat.fi/kriteerit.pdf

10. Huoltaja

Ilmoittautumislomakkeessa joukkueen on nimettävä huoltaja tai vähintään 18-vuotias vastuuhenkilö, joka vastaa siitä, että elokuva noudattaa tekijänoikeuksia ja toimii yhteyshenkilönä, johon kilpailun järjestäjät voivat olla yhteydessä tarvittaessa. Mikäli elokuva valitaan sarjansa finalistiksi tai voittaa muita palkintoja, yhteydenotot joukkueeseen tapahtuvat huoltajan kautta.

11. Elokuvien oikeuksista

Kilpailun järjestäjällä, tuotantoyhtiö Amazementilla, on 13.5.2017 asti yksinoikeus kilpailuelokuvien esittämiseen. Järjestäjä voi esittää kilpailuun osallistuvia elokuvia tai niiden osia Kaikki kuvaa -sivustolla, muilla hallinnoimillaan sivustoilla, eri tapahtumissa tai työpajoissa, markkinoinnissaan ja mainonnassaan. Järjestäjällä on myös oikeus siirtää tai myydä näitä oikeuksia eteenpäin kolmansille osapuolille.

Tällä yksinoikeudella tarkoitetaan myös sitä, että elokuvien tekijät eivät saa itse esittää julkisesti kilpailuun lähettämiään elokuvia missään ennen kilpailun päättymistä (13.5.2017). Kilpailuelokuvan julkaiseminen esim. YouTubessa ennen tätä saattaa johtaa elokuvan diskaamiseen kilpailusta.

Kilpailun päätyttyä ja yksinoikeuden rauettua kilpailun järjestäjällä säilyvät edelleen kilpailuelokuviin täydet esitys- ja hyödyntämisoikeudet edellämainitulla tavalla.

Kaikki kilpailuun lähetetyt elokuvat jäävät myös kilpailun jälkeen katsottavaksi Kaikki kuvaa -sivustolle ja Kelaamo-palveluun. Elokuvat tulevat olemaan katsottavissa sivustolla vuosikausia julkaisun jälkeen. Pidä siis huolta, että lähetät kilpailuun elokuvan, jonka julkaiseminen ja esittäminen esim. internetissä nyt (ja vielä vuosienkin päästä) on sinulle ja muille elokuvantekoon osallistuneille ok.

12. Gaala

Juhlava Kaikki kuvaa -gaala järjestetään Helsingin keskustassa, yhdessä Suomen upeimmista elokuvateattereista, elokuvateatteri Orionissa 13.5.2017. Gaalassa kaikki finalistielokuvat esitetään valkokankaalta. Kilpailun tuomaristo palkitsee finalistit ja julistaa voittajat.

Kilpailun finalisteihin otetaan yhteyttä, kun finalistit on julkistettu ja he saavat kutsun palkintogaalaan Helsinkiin. Kilpailun järjestäjät eivät valitettavasti pysty kustantamaan finalistijoukkueiden tai heidän huoltajiensa matka- ja/tai majoituskustannuksia gaalaan. Toivottavasti tästä huolimatta mahdollisimman moni finalistijoukkue pääsee paikalle ikimuistoiseen tilaisuuteen. Palkinnot toimitetaan postitse niille joukkueille, jotka eivät pääse paikan päälle. Gaalaa ei tänä vuonna televisioida.

13. Yhteydenotot

Kilpailua koskevat tiedustelut voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen info (at) amazement.fi.

saannot_sivukuva

 

 

 

saannot_sivukuva2

 

 

 

saannot_sivukuva3