Oletko saanut leffasi valmiiksi? Hienoa, onneksi olkoon!

Lähetettävän elokuvan tulee olla sallittu yli 12-vuotiaille, mutta mieluummin sallittu yli 7-vuotiaille. Pituusrajoitetta ei ole. Varmistathan ennen elokuvan lähettämistä, että elokuvassasi ei ole käytetty tekijänoikeudella suojattua musiikkia ja sinulla on kaikilta elokuvassasi esiintyviltä lupa lähettää elokuva Kaikki kuvaa -sivustolle. Lue lisää allaolevasta tekstistä ”Elokuvien oikeuksista”.

Elokuva lähetetään sivustolle seuraavasti:

  1. Täytä oheinen lomake. Kun olet painanut lähetä-nappia, sivu ilmoittaa, että lomake lähetettiin onnistuneesti.
  2. Lomakkeen alta ”Siirry Kelaamoon lähettämään elokuvasi” -painikkeesta pääset Kelaamon Kaikki kuvaa -sivulle, jossa voit lähettää itse elokuvatiedoston.

Kilpailujen ulkopuolella meillä ei valitettavasti ole mahdollisuutta vastaanottaa elokuvia postitse.

Elokuvien oikeuksista

Musiikki ja äänet

HUOM! Levy-yhtiöiden levittämän kaupallisen musiikin käyttö sivustolle lähetettävissä elokuvissa ei ole tekijänoikeussyistä sallittua. Et voi myöskään esittää itse esittää (edes hyräillä) elokuvassa tällaista kappaletta, sillä myös kyseinen sävellys on tekijänoikeuden alainen.

Elokuvan lopputeksteissä tulee ilmoittaa esiintymisjärjestyksessä jokaisen elokuvassa käytetyn musiikkikappaleen tiedot: kappaleen nimi, säveltäjä, esiintyjä, sovittaja ja sanoittaja. Incompetech.com-sivustolta ladattujen kappaleiden tekijätietojen osalta riittää säveltäjän nimi, ”Kevin MacLeod”. Myös nämä kappaleet on kuitenkin nimettävä esiintymisjärjestyksessä.

Muuta huomioitavaa tekijänoikeuksista

Elokuvassa ei saa esiintyä kuvamateriaalia, johon elokuvan lähettäjällä ei ole oikeutta. Jos käytät esimerkiksi dokumenttielokuvassa tai musiikkivideossa arkistomateriaalia, varmista että sinulla on kuvamateriaalin tekijänoikeudet tai lupa käyttää kuvaa. Esimerkiksi seinällä näkyvä taulu on ok, jos se näkyy vain kuvan taustalla eikä siihen kiinnitetä erityistä huomiota. Huolehdi myös, ettei TV tai radio ole päällä kuvaustilanteessa. Muista, että myös kännykän soittoääni luetaan musiikiksi.

Lopullisessa vastuussa elokuvan tekijänoikeusasioista on elokuvan lähetyslomakkeessa nimetty huoltaja.

Sivustolle lähetettyjen elokuvien oikeudet

Elokuvan tekijät myöntävät lähetyshetkellä Kaikki kuvaa -sivustoa ylläpitävälle tuotantoyhtiö Amazementille elokuvan esitysoikeuden. Amazement voi esittää sivustolle lähetettyä elokuvaa tai sen osaa Kaikki kuvaa -sivustolla, muilla hallinnoimillaan sivustoilla, eri tapahtumissa tai työpajoissa, markkinoinnissaan ja mainonnassaan. Amazementilla ei kuitenkaan ole oikeutta siirtää tai myydä näitä oikeuksia eteenpäin kolmansille osapuolille ilman elokuvan tekijöiden lupaa. Tämän lisäksi elokuvien toistopalvelun tarjoava nuorten elokuvayhteisö Kelaamo (Koulukino ry) saa myös elokuvien esitysoikeuden.

Kaikki muut oikeudet säilyvät elokuvan tekijöillä.

HUOM. Sivustolle lähetetyt elokuvat tulevat olemaan sivustolla katsottavissa vuosia julkaisun jälkeen. Pidä siis huolta, että lähetät elokuvan, jonka julkaiseminen ja esittäminen mm. internetissä on nyt (ja vielä vuosienkin päästä) sinulle ja muille elokuvantekoon osallistuneille ok.

Elokuvan yhteydessä julkaistavat tiedot:

Elokuvan nimi:

Elokuvan kategoria:

Elokuvan tyylilaji 1 (valitse listalta parhaiten sopiva):

Elokuvan tyylilaji 2 (halutessasi voit valita myös toisen tyylilajin):
Tekijäporukan nimi (ei listaa tekijöistä, keksikää ryhmällenne nimi):

Paikkakunta:

Elokuvan kesto (minuutteina):

Lyhyt kuvaus elokuvasta:

Esimerkki:
Sara on nuori puhelinmyyjä, joka huomaa menestyvänsä elämässä huijaamalla ihmisiä.

Tekijäporukan tiedot:

1. Nimi (täytä sekä etu- että sukunimi):

Ikä:

Tehtävä työryhmässä:

2. Nimi:
Ikä:
Tehtävä työryhmässä:

3. Nimi:

Ikä:

Tehtävä työryhmässä:

4. Nimi:

Ikä:

Tehtävä työryhmässä:

5. Nimi:

Ikä:

Tehtävä työryhmässä:

6. Nimi:

Ikä:

Tehtävä työryhmässä:

Huom. jos tarvetta, jatka nimilistaa allaolevaan "Terveisiä ylläpidolle" -kenttään.

Käytetty kamera:

Käytetty editointiohjelma:

Musiikkivideon tiedot (täytä jos elokuvasi on musavideo):
Biisin esittäjä:

Biisin nimi:

Lista elokuvan musiikkikappaleista (täytä jos elokuvasi on joku muu kuin musavideo):
Esim. Kevin MacLeod - Doobly Doo (incompetech.com) tai
Mixed Emotions, säv. Arttu Haglund, sov. Arttu Haglund, esitt. Annukka Haglund.

Vain sivuston ylläpidolle tarkoitetut tiedot

Avoin palaute tai terveisiä ylläpidolle:

Huoltaja (yli 18-v)

Nimi:

Puhelin:

Sähköposti:

Vakuutan, että elokuva ei sisällä tekijänoikeuksia rikkovaa materiaalia (vastuu tästä kuuluu elokuvan lähettämisestä vastaavalle huoltajalle)

Olen lukenut huolellisesti Elokuvien oikeuksista -kohdan ja hyväksyn sen. Luovutan mainitut oikeudet tuotantoyhtiö Amazementille.

Lähetä elokuvatiedostosi Kelaamon kautta

Saatuasi vahvistuksen onnistuneesti lähetetystä lomakkeesta voit lähettää elokuvatiedoston meille Kelaamo-palvelun kautta.

HUOM: Mikäli elokuvassasi on puhetta, josta ei saa selvää ja se haittaa elokuvan ymmärtämistä tai elokuvassa on muu kieli kuin suomi, kannattaa harkita elokuvan tekstittämistä.

Onko kaikki valmista? Siirry tästä Kelaamoon lähettämään elokuvasi.