Kaikki kuvaa -työpajat 2023-24 -hanke

Kaikki kuvaa -sivuston toteuttanut tuotantoyhtiö Amazement järjestää syksyllä 2023 ja keväällä 2024 valtakunnallisen työpajahankkeen, jossa 8–15-vuotiaille suunnattuja kahden päivän mittaisia elokuvatyöpajoja järjestetään kuudella paikkakunnalla ympäri Suomen. Hanke toteutuu opetus- ja kulttuuriministeriön ja Mikko Kodisoja säätiön tuella ja pystymme siksi tarjoamaan näitä pajoja poikkeuksellisen edulliseen hintaan.

Oman elokuvan tekeminen on ainutlaatuisella tavalla ryhmätyötaitoja kartuttava ja yhteen hiileen puhaltamista opettava upea elämys, josta valmistunut elokuva jää konkreettiseksi muistoksi, jonka voi elää yhä uudelleen. Työpajan tilaaja voi olla esimerkiksi kulttuuritoimi, nuorisotoimi, koulu tai vanhempainyhdistys. Valintoja tehdessä etusijalle asetamme asutuskeskusten ulkopuoliset toimijat, joille ei niin usein tarjoudu vastaavia tilaisuuksia, mutta otamme hakemuksia vastaan koko Suomesta.

Saamiemme hakemusten pohjalta valitsemme kuusi paikkakuntaa, joissa työpajat järjestetään. Pajat toteutetaan joulukuun 2023 ja maaliskuun 2024 välisenä aikana. Hyvä, nopea hakija saattaa saada ilmoituksen valinnasta jo ennen hakuajan päättymistä, mikäli paja olisi puolestanne mahdollista järjestää jo joulukuussa.

Hankkeen pääyhteistyökumppanina toimii Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry  ja pajaelokuvien teema on ajankohtaisesti MEDIA. Teemaa voi käsitellä pajaleffassa monin eri tavoin, mutta elokuvan pitää tavalla tai toisella, isosti tai pienesti liittyä mediaan tai käsitellä sitä. 

Kaikki pajoissa tehtävät elokuvat osallistuvat automaattisesti myös ensi kevään Kaikki kuvaa -kilpailuun 2024. Kyseessä on Suomen suurin lasten ja nuorten elokuvakilpailu, jonka voittajat valikoi elokuva-alan kärkinimistä koostuva tuomaristo, joka kisan päätteeksi palkitsee vuoden parhaat nuoret elokuvantekijät toukokuisessa gaalassa elokuvateatterissa Helsingissä.

Ensisijaisesti toivomme, että paja voitaisiin järjestää arkipäivinä, mutta myös viikonloppu on mahdollinen ajankohta.

Tilaaja vastaa tarvittavien tilojen järjestämisestä sekä siitä, että paikasta löytyy videotykki ja äänentoistolaitteet editointivaihetta sekä valmiiden elokuvien ensi-iltaa varten. Paikan päällä pajan aikana on oltava myös vähintään yksi tilaajan edustaja.

Viimevuotisen kilpailun finalistisivulta voit käydä katsomassa aiemmissa työpajoissamme syntyneitä elokuvia.

Täytä allaoleva hakemuslomake. Jos haluat kysyä tarkentavan kysymyksen, lähetä viesti osoitteeseen info[at]amazement.fi.

HAKUAIKA: Otamme hakemuksia vastaan pe 1.12. klo 16:00 asti. Ilmoitamme valinnoista kaikille hakijoille viimeistään pe 8.12. Ripeästi saapuvat, hyvät hakemukset, joissa pajaa toivotaan vielä vuoden 2023 puolella järjestettäväksi, käsitellään tätä aikataulua nopeammin.

Kaikki kuvaa -työpajat 2023-24

800 €

(norm. 1 800 €)
 • Kahden päivän elokuvatyöpaja
 • Vetäjinä kaksi kokenutta elokuva-alan ammattilaista
 • Leffat tehdään pienryhmätyöskentelynä
 • Jokainen pienryhmä tekee oman leffansa
 • Kuvaaminen 4K-videokameroilla
 • Valmiit elokuvat saa tiedostona itselleen
 • Leffat ovat mukana Kaikki kuvaa -kilpailussa 2024!
 • Hinta sisältää kuvauskaluston ja vetäjien matkakulut!
 • Hintaan lisätään alv 24%

Kaikki kuvaa -työpajat 2023-24 – HAKEMUS

Jätä hakemuksesi pe 1.12. mennessä. Valinnoista ilmoitetaan pe 8.12. mennessä – varhaisille hakijoille jo aiemmin.

 

  Tilaava taho:

  Yhteyshenkilön nimi:

  Yhteyshenkilön sähköpostiosoite:

  Yhteyshenkilön puhelinnumero:

  Osallistuvien lasten/nuorten ikähaitari:

  Ryhmän koko (optimaalinen ryhmäkoko on max 15 henkeä):

  Työpajan toivottu ajankohta (huom. kaikki pajat järjestetään 31.3.2024 mennessä):

  Työpajan toissijaisesti toivottu ajankohta:

  Pystymme järjestämään työpajan myös yläpuolella esitettyjen toivekuukausien ulkopuolella.

  Työpajan järjestämispaikkakunta ja -paikka:

  Kerro vapaasti omin sanoin toiveistasi tai tarkenna yllä antamiasi tietoja:

  Miksi paja pitäisi tarjota juuri teille?

  tyopajatarjous3

  tyopajatarjous5

  tyopajatarjous2