Kaikki kuvaa -työpajat 2022-23 -hanke

Kaikki kuvaa -sivuston toteuttanut tuotantoyhtiö Amazement järjestää syksyllä 2022 ja keväällä 2023 valtakunnallisen työpajahankkeen, jossa 8–15-vuotiaille suunnattuja kahden päivän mittaisia elokuvatyöpajoja järjestetään seitsemällä paikkakunnalla ympäri Suomen. Hanke toteutuu opetus- ja kulttuuriministeriön ja Mikko Kodisoja säätiön tuella ja pystymme siksi tarjoamaan pajat poikkeuksellisen edulliseen hintaan.

Oman elokuvan tekeminen on ainutlaatuisella tavalla ryhmätyötaitoja kartuttava ja yhteen hiileen puhaltamista opettava upea elämys, josta valmistunut elokuva jää konkreettiseksi muistoksi, jonka voi elää yhä uudelleen. Työpajan tilaaja voi olla esimerkiksi kulttuuritoimi, nuorisotoimi, koulu tai vanhempainyhdistys. Valintoja tehdessä etusijalle asetamme suurimpien kaupunkien ulkopuoliset toimijat, joille ei niin usein tarjoudu vastaavia tilaisuuksia, mutta otamme hakemuksia vastaan koko Suomesta.

Saamiemme hakemusten pohjalta valitsemme seitsemän paikkakuntaa, joissa työpajat järjestetään. Pajat toteutetaan lokakuun 2022 ja huhtikuun 2023 välisenä aikana. Hyvä, nopea hakija saattaa saada ilmoituksen valinnasta jo ennen hakuajan päättymistä, mikäli paja olisi puolestanne mahdollista järjestää jo loka- tai marraskuussa. Osa pajoista järjestetään joka tapauksessa jo loppuvuoden 2022 aikana.

Hankkeen pääyhteistyökumppanina toimii Suomen Kieltenopettajien liitto SUKOL ry ja pajaelokuvien teema onkin KIELI. Teemaa voi käsitellä pajaleffassa siten, että puhuttu kieli on muu kuin suomi tai elokuvan sisällössä käsitellään kieltä, viestintää tai kommunikaatiota tavalla tai toisella, isosti tai pienesti. Kielen on oltava kuitenkin jotenkin teoksissa mukana. Kaikki pajoissa tehtävät elokuvat osallistuvat automaattisesti myös ensi kevään Kaikki kuvaa -kilpailuun 2023.

Jokainen työpaja räätälöidään yksilöllisesti tilaajan toiveiden mukaan: paja voidaan sovittaa kouluympäristöön, kesäleirille, leirikouluun, viikonloppureissun yhteyteen – melkeinpä mihin tahansa! Pajan sisältöä voidaan suunnitella yhdessä tilaajan kanssa tai vaihtoehtoisesti voimme tulla paikalle valmiin paketin kera. Ensisijaisesti toivomme, että paja voitaisiin järjestää arkipäivinä, mutta myös viikonloppu on mahdollinen ajankohta.

Tilaaja vastaa tarvittavien tilojen järjestämisestä sekä siitä, että paikasta löytyy videotykki ja äänentoistolaitteet editointivaihetta sekä valmiiden elokuvien ensi-iltaa varten.

Täytä allaoleva hakemuslomake. Jos haluat kysyä tarkentavan kysymyksen, lähetä viesti osoitteeseen info[at]amazement.fi.

HAKUAIKA: Otamme hakemuksia vastaan pe 14.10. klo 16:00 asti. Ilmoitamme valinnoista kaikille hakijoille viimeistään pe 21.10. Nopeat, hyvät hakemukset käsitellään tätä aikataulua nopeammin, mikäli paja voitaisiin järjestää jo loka- tai marraskuussa.

Kaikki kuvaa -työpajat 2022-23

800 €

(norm. 1 800 €)
 • Kahden päivän elokuvatyöpaja
 • Vetäjinä kaksi kokenutta elokuva-alan ammattilaista
 • Leffat tehdään pienryhmätyöskentelynä
 • Jokainen pienryhmä tekee oman leffansa
 • Kuvaaminen 4K-videokameroilla
 • Valmiit elokuvat saa tiedostona itselleen
 • Leffat ovat mukana Kaikki kuvaa -kilpailussa 2023!
 • Hinta sisältää kuvauskaluston ja vetäjien matkakulut!
 • Hintaan lisätään alv 24%

Kaikki kuvaa -työpajat 2022-23 – HAKEMUS

Jätä hakemuksesi pe 14.10. mennessä. Valinnoista ilmoitetaan pe 21.10. mennessä.

 

  Tilaava taho:

  Yhteyshenkilön nimi:

  Yhteyshenkilön sähköpostiosoite:

  Yhteyshenkilön puhelinnumero:

  Osallistuvien lasten/nuorten ikähaitari:

  Ryhmän koko (optimaalinen ryhmäkoko on max 15 henkeä):

  Työpajan toivottu ajankohta (huom. kaikki pajat järjestetään 6.4.2023 mennessä):

  Työpajan toissijaisesti toivottu ajankohta:

  Pystymme järjestämään työpajan myös yläpuolella esitettyjen toivekuukausien ulkopuolella.

  Työpajan järjestämispaikkakunta ja -paikka:

  Kerro vapaasti omin sanoin toiveistasi tai tarkenna yllä antamiasi tietoja:

  Miksi paja pitäisi tarjota juuri teille?

  tyopajatarjous3

  tyopajatarjous5

  tyopajatarjous2