Kaikki kuvaa -kilpailun 2024 finalistit

8–12 V

13-15 V

1. Dreamer’s Film – Portaali (Ylöjärvi, 13–15v)

2. Teeskelmä Company – Koukussa (Helsinki, 14–15v)

3. Nuori Kuopio – Aidan toisella puolen (Kuopio, 14-15v)

16-23 V

Työpajaelokuvat

1. Juo maitoa (Savukoski, 10–12v)

2. Ihme tyyppi (Loimaa, 12-14v)

3. Outo uni (Pöytyä, 10-12v)

Teemapalkinto

Hulmin poijjaat – Mene(s)tys (Säkylä, 8–14v)

Paras kuvaus

Paras äänisuunnittelu

Kunniamaininnat

Murhaaja (Lahti, 11v)

Koneen vallassa (Hattula, 10v)

Mun media on varastettu! (Ylöjärvi, 12–14v)

Uutisia maailmalta (Hämeenlinna, 11–13v)

Feissari, päivä elämässä (Helsinki, 21–22v)

Päiväntasaus (Vantaa, 17v)

Uutisstudio (Rovaniemi, 17-18v)

Kauneus ei ole pysyvää (Pori, 18–21v)

Onni onnettomuudessa (Salla, 10–12v)

Anna, you did it (Sysmä, 13–15v)

Anna palautetta!

Kaikki kuvaa -kilpailu on Suomen suurin ja mahtavin lapsille ja nuorille suunnattu elokuvakilpailu. Se on teidän osallistujien ansiota. Kiitos!

Aina voi kuitenkin parantaa. Mikä kilpailussa on tänä vuonna ollut hyvää, mikä huonoa? Pitäisikö jotain muuttaa? Oliko jokin epäreilua? Kerro se meille vapaamuotoisesti lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info [at] amazement.fi. Pääset vaikuttamaan siihen, miten kehitämme kisaa jatkossa!

Kaikki kuvaa -kilpailun 2024 tulokset

Yhdennentoista kerran järjestetty Kaikki kuvaa -kilpailu saapui lauantaina 11.5. huipennukseensa, kun palkintogaala järjestettiin Helsingin elokuvateatteri Orionissa. Teatteri tuli aivan täyteen, kun ihanat, intoa puhkuvat Suomen parhaat nuoret elokuvantekijät vuosimallia 2024 saapuivat katselemaan omia ja toistensa kättenjälkeä.

Järjestäjilläkin meni niin sanotusti roska silmään, kun palkintopuheissa saatiin todistaa niin liikutuksen hetkiä, naurua, iloa kuin myös aivan ainutlaatuista yhteisöllisyyttä kilpailijoiden kesken, kun elokuvantekijät kehuivat toistensa töitä ja olivat vilpittömän vaikuttuneita kilpailun elokuvien korkeasta tasosta. Eräs kilpailija kertoi, miten ei olisi voinut kuvitellakaan koskaan näyttelevänsä missään ennen kilpailuteosta, ja saikin siitä valtavan itsetuntoboostin ja inspiraation! Jotkut olivat unohtaneet kilpailun deadlinen ja tehneet viime tipassa finaaliin asti yltäneen mestariteoksen. Monet olivat myös löytäneet uusia ystäviä elokuvien tekemisen tiimellyksessä. Mikä voisi olla parempaa, arvokkaampaa – ja tärkeämpää? Oli upeaa kuulla näitä koskettavia tarinoita teiltä tekijöiltä.

Katso tästä galleriasta kaikkien palkittujen elokuvantekijöiden potretit Facebookissa!

Katso tästä tunnelmakuvia gaalan varrelta Facebookissa!

Lämmin kiitoksemme kaikille osallistujille ja kaikille palkituille. Ilman teitä kaikkia tätä kilpailua ei olisi. Teette arvokasta työtä ja todella autatte itseänne ja toisianne elokuvaharrastuksen tai muun mukavan yhteistoiminnan pariin.

Alkuviikosta julkaisemme tällä sivulla vielä finalistien ulkopuolisille elokuville jaettavat kunniamaininnat!

Muista seurata @kaikkikuvaa Instagramissa. Päivitykset näkyvät myös Facebookissa.

Kilpailuelokuvien tekemiseen osallistui tänä vuonna lähes 600 lasta ja nuorta ympäri maan, 48 eri kunnasta ja 14 eri maakunnasta. Elokuvien jakauma sarjoittain jakautui tasaisemmin kuin koskaan aiemmin kilpailun historiassa: 40% elokuvista saapui alakoululaisten sarjaan, 34% yläkoululaisten sarjaan ja 26% nuorisosarjaan.

Elokuvia tehtiin selvästi eniten Uudellamaalla. Väkilukuun suhteutettuna elokuvia saapui eniten Keski-Suomesta ja toiseksi eniten Keski-Pohjanmaalta.

Yleisöäänestys

Yleisöäänestyksessä tehtiin tänä vuonna Kaikki kuvaa -kilpailun historian paras tulos, nimittäin ääniä saapui yhteensä 1488! Toiseksi tulleen äänisaldokin olisi viime vuonna riittänyt voittoon, mutta niin vain tällä kertaa kävi, että finalistien ulkopuolelta voittoon noussut yleisöäänestyksen kultateos nappasi lähes 300 ääntä. Palkintosumma on 300 euroa puhtaana käteen. Onnea Bianca Bigovic ja koko ryhmä!

  1. Tahdon mennä takaisin – 298 ääntä
  2. Juo maitoa – 224 ääntä
  3. Koukussa – 142 ääntä
  4. Outo uni – 111 ääntä
  5. Aidan toisella puolen – 81 ääntä
  6. Vapaus – 80 ääntä
  7. Mene(s)tys – 74 ääntä
  8. Miksi pinkkiä? – 53 ääntä
  9. Kiusattu – 55 ääntä
  10. Taneli ja wc-haaste – 31 ääntä

HUOM! Tuomariston kommenttivideo sisältää lukuisia juonipaljastuksia finalistielokuvien sisällöstä, eli katso elokuvat ensin!

Mikko Kodisoja Säätiö