Antmedia: Tieturvaa (2:03)

Animaatio kertoo vaaratilanteista liikenteessä, silloin kun ollaan ajattelemattomia ja piittaamattomia: pienet valinnat ratkaisevat!

Paikkakunta: Rovaniemi

Kaikki kuvaa -kilpailun 2016 esikarsintaraadin palaute:

Erittäin hienosti tehty vaha-animaatio, monilta osa-alueiltaan lähes ammattilaistasoa. Nuket ovat todella hyvin mietittyjä ja toteutettuja lippiksiä, sekä autonpesijämiehen lyhyttä paitaa myöten. Myös lavasteet ovat toimivat ja liikkuvat pilvet ja koulun kello luovat aitouden tunnelmaa.
Elokuvan tarinat ja opetukset ovat erittäin tärkeitä ja aina ajankohtaisia, joten kuten jo sanottu, niin tämä video kelpaisi tällaisenaan liikenneviraston mainosvideoksi.
Äänimaailmaan on myös kiinnitetty huomiota ja se onkin erittäin hyvin onnistunut. Kuvat ovat monipuolisia ja hyvin rakennettu. Kirsikkana kakun päällä on kuvan meneminen epätarkaksi miehen juodessa (ilmeisesti) alkoholia.

Minun elokuvani -tapahtuman palaute (Kari Juusonen):

Elokuvassa muistutetaan autoilun vaaroista vaha-animaation keinoin.
Tieturvaa on animoitu hienosti, kaikki toiminta on selkeää ja laajassakin kuvakoossa hahmojen fiilikset välittyvät. Erityismaininta vesiefekteistä auton pesemisen yhteydessä ja autokuski hypystä autoonsa heti viinapullon särkemisen jälkeen, molemmissa tapauksissa on ilo katsoa ihan vaan animaatioliikettä sinänsä.
Elokuvan maailma on hauskalla tavalla kompakti, ikäänkuin pieni idyllinen kylä jossa kaikki olisi kunnossa – jos yksi avoautollaan töhöttävä pölvästi vaan saisi kuria kaahaamiselleen.
Elokuvan alussa kaikki on kunnossa, joku köröttelee rauhallista vauhtia koulun ohi autollaan, pilvet liukuvat taivaalla. Vaikka vaikuttaa siltä ettei mitään tapahdu, on tämäkin tärkeä osa lopullista elokuvaa. Jotta idyllin voi rikkoa täytyy se ensin rakentaa. On kummallista miten pienillä merkeillä hurjastelijasta rakentuu vähän itseään täynnä oleva hahmo, avoauto, iso rannekello ja outo laine tukassa riittävät jo siihen että suhtaudun häneen varauksella. Ja jatkossa nähdäänkin että äijä on törppö.
Elokuvan rytmi on hyvä ja leikkaus osoittaa samaa hyvää rytmitajua joka tekee animaatiosta hauskaa seurattavaa. Tässä on lyhyt animaatio jossa silmä lepää, näin valmista animaatiota harvoin näkee. Onnittelut tekijöille!

Tekijät:
Antti Nuorti, 13 (Käsikirjoitus, hahmot, ohjaus , editointi)
Nico Heikkilä, 13 (Animointi, editointi)
Iiro Pitkänen, 13 (Animointi, editointi)

Kamera: iPad

Ohjelmistot: Dragon

Lisää kirjoittajasta Kaikki kuvaa

4 kommenttia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>