Huikkaan BFF – Talvikivaa (1:15)

Sisarusten hiihtoa, lumilautailun ensi kokeiluja sekä iltapulkkailua

Paikkakunta: Tampere

Kaikki kuvaa -kilpailun 2016 esikarsintaraadin palaute:

Erittäin hyvin ja mielenkiintoisesti kuvattu elokuva. Elokuvan tarina ja kuvaus etenevät hyvässä yhteisrytmissä aamusta iltaan heti ensimmäisestä kuvasta lähtien. Elokuvan lyhyt kesto ei katsomiskokemusta heikennä, vaan kaikki tarpeellinen informaatio ja tunnelma saadaan välitettyä katsojille hyvin.
Tunnelmallinen ja taidokas itse tehty musiikki kuljettaa katsojansa hetkeksi talviseen ihmemaailmaan, jossa voi kokeilla ja tehdä kaikenlaista kivaa. Musiikki osuu hyvin yhteen kauniiden ja rauhallisten kuvien kanssa, jolloin ne tukevat toinen toisiaan.
Lopun kiitosteksti nuottipaperilla kruunaa tämän taideteoksen. Hyvä!

Minun elokuvani -tapahtuman palaute (Hanna Bergholm):

Video oli hyvin kuvattu ja leikattu. Erilaiset talviharrastukset tulivat monipuolisesti esiteltyä. Video sai minutkin innostumaan hiihtämisestä, mäenlaskusta ja lumesta.
Oli hyvä, ettei videossa ollut yhtään puhetta, vaan talviharrastukset esiteltiin kuvien, leikkauksen ja toiminnan kautta. Se teki videosta vauhdikkaan ja kiinnostavan.
Kuvakulmat olivat hyvin valittuja ja todella hienoja. Video alkoi tehokkaasti lähikuvalla suksisiteiden kiinnittämisestä. Tällä alkukuvalla päästiin ytimekkäästi aiheeseen. Sen jälkeinen kuva, joka lähtee suksista ja nousee poispäin hiihtävään tyttöön, on hieno. Suksimäenlaskussa on hyvä alakulmakuva. Oli mukavaa, että kamera myös liikkui välillä, kuten kuvassa, jossa kuva kulkee alas rinnetta lautailijan perässä. Olette hyvin ottaneet huomioon valon ja varjojen käytön kuvissa. Alun hiihtokuvassa varjot luovat maahan graafisia viivoja. Laajassa rinnekuvassa oli kaunis vastavalo. Tämä kuva olisi ollut paljon tylsempi, jos se olisi kuvattu myötävalossa, eli jos aurinko olisi ollut kameran takana.
Oli hyvä idea, että talviharrastuksia kuvataan yhden päivän aikana, aamusta iltaan. Pulkkailukuvissa valo ei kuitenkaan ollut yhtä hieno kuin aiemmissa kuvissa. Talvella kannattaa ulkona kuvatessa ottaa huomioon, että hämärä tulee aikaisin ja kamerassa maisema näyttää pimeämmältä kuin silmällä nähtynä.
Leikkaus on toimivaa. Laajojen kuvien välissä olevat lähikuvat kypärän kiinnityksestä toivat hauskalla tavalla mieleen western-elokuvan. Videoon tuleekin hyvää rytmiä, kun kuvat ovat erikokoisia ja eri mittaisia. Pulkan veto -kuvassa henkilö seisoo hetken paikoillaan ennen kuin lähtee kävelemään. Tässä kuvassa olisi ollut parempi jättää seisominen näyttämättä ja leikata suoraan liikkeeseen.
Hieno musiikki on mukavan pienimuotoista ja sopii elokuvaan. Mikäli mahdollista, onkin aina hyvä, jos voi tehdä musiikin elokuvaan itse. Elokuvaan voi musiikin lisäksi tehdä myös kuvaan leikattua äänimaailmaa. Ääniä voi joko äänittää itse tai etsiä netin äänisivustoilta (esimerkiksi freesound.org).
Jatkakaa ihmeessä omien elokuvien tekemistä. Seuraavaksi voitte kokeilla tehdä vaikka oman fiktiivisen lyhytelokuvan. Jättäkää siinäkin puhe aivan minimiin tai kokonaan pois ja kertokaa tarinaa toiminnalla, kuvilla ja leikkauksella. Käyttäkää eri kuvakokoja, kuvakulmia ja valoa yhtä hienosti kuin tässäkin videossa.
Onnea tuleville elokuvillenne!

Tekijät:
Eeva Tolonen, 11 (Ohjaus, suunnittelu, kuvaus, leikkaus, hiihto, snoukkaus)
Laura Tolonen, 8 (Kuvaus, snoukkaus, pulkkailu)
Teemu Tolonen, 42 (Avustaja, musiikki)

Kamera: iPhone5s

Ohjelmistot: iMovie

Lisää kirjoittajasta Kaikki kuvaa

2 kommenttia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>