Kastellin koulun elokuvakerho – Ydinkesä (2:48)

Lapset leikkivät sotaa sisällä, sillä ulkona on liian kuuma.

Ympäristö: Pohdimme yhdessä elokuvaa tehdessä ilmaston lämpenemistä ja sitä, miten ilmastonmuutoksen saisi pysäytettyä erilaisilla mielikuvituksellisilla, tieteellisillä keinoilla. Elokuva kertoo dystooppisesta tulevaisuudesta, jossa ulkona ei voi enää oleskellä lämpötilan ollessa peräti +70 celsiusta. Miten ilmastonmuutos vaikuttaa lapsuuteen, millaiseksi lapsuus muuttuu tulevaisuudessa? Elokuvassa leijuva pää ilmestyy tajuttomalle lapselle kertoen hänen taskustaan löytyvän ratkaisun ydinkesä-nimiseen ilmastonmuutokseen. Katsoja saa itse päättää, mikä on totta ja miten tarina jatkuu.

Paikkakunta: Oulu

Tekijät:
Jami Tuohino, 13 (käsikirjoittaja)
Leila Jokikokko, 12 (näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja)
Lilja Heinonen, 11 (näyttelijä, käsikirjoittaja)
Mikael Merikanto, 12 (näyttelijä, ohjaaja, kuvaaja, käsikirjoittaja)
Otto Heikkinen, 11 (ohjaaja, kuvaaja, käsikirjoittaja)
Otto Tahvanainen, 11 (näyttelijä, käsikirjoittaja)
Ilona Anttila 11, näyttelijä, käsikirjoittaja, kuvaaja, ohjaaja.

Kamera: Sony nx-80

Leikkausohjelma: Premiere Pro

Muuta tietoa elokuvasta / huomioitavaa: Koronan leviämisen hidastamiseksi kerhomme lopetettiin kesken kuvausten. Kerhon vetäjä editoi elokuvan yhteisten suunnitelmien mukaisesti valmiiksi ja myös elokuvan loppu on erilainen, kuin mitä oltiin yhdessä suunniteltu. Loppu oli tarkoitus jättää avoimeksi, mutta ei niin avoimeksi, kuin nyt valmiissa elokuvassa.

Lisää kirjoittajasta Kaikki kuvaa

Ei kommentteja

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>