KHT kesäaurinko team – Keppihevonen (2:04)

Elokuva kertoo keppihevosten harrastamisesta. Elokuvassa näytetään millaista esim kouluratsastus on kepparilla tai esteet.

Paikkakunta: Kempele

Kaikki kuvaa -kilpailun 2016 esikarsintaraadin palaute:

Dramaattisen hienosti kuvattu elokuva mielenkiintoisesta harrastuksesta. Elokuvasta suorastaan paistaa läpi tekijöiden omistautuminen ja rakkaus harrastukseensa. Elokuva antaa katsojilleen paljon tietoa keppihevostelusta ja avaa ovet uuteen ja mielenkiintoiseen maailmaan, josta moni on ollut aikaisemmin täysin tietämätön.
Kuvakulmat ovat monipuolisia ja ne on suunniteltu taidokkaasti enemminkin hevosten, kuin ihmisten ehdoilla. Erityisesti kuva, jossa kamera liikkuu hevosen vierellä metsässä juostessa, oli esikarsintaraadin mieleen. Siinä on todella tekemisen ja ratsastuksen meininki.
Myös musiikin valinta on poikkeuksellisen onnistunut. Tiivistunnelmainen kappale pitää katsojan varpaillaan ja valppaana elokuvan alusta loppuun. Kokonaisuudessaan taidokas elokuva!

Minun elokuvani -tapahtuman palaute (Hanna Bergholm):

Tämä oli todella upeasti toteutettu ja vauhdikas harrastevideo!
Oli hienoa, ettette turvautuneet lainkaan selittävään puheeseen, vaan harrastus esiteltiin toiminnalla, kuvilla ja leikkauksella. Se teki elokuvasta kiinnostavaa katsottavaa.
Video alkaa jännittävästi kysymyksiä herättävillä teksteillä ja hidastetuilla kuvilla.
Keppariharrastus tuli selkeästi ja monipuolisesti esiteltyä. Videossa näkyi maastossa laukkaamista, kouluratsastusaskelluksia ja estehyppyä. Kuvat oli rajattu hyvin niin, että kaikki toiminnot näkyivät selkeästi.
Videossa oli todella upeita kuvakulmia, kuten maan tasalta kuvattu kuva, jossa ratsastaja ratsastaa kepparilla kohti, esteen alta ylöspäin kuvattu kuva, jossa ratsastajat hyppäävät kuvan yli ja esteen vierestä kuvattu kuva, jossa ratsastajien jalat hyppäävät esteen yli. Laajakuva alussa, jossa ratsastajat ratsastavat aavalla lumipellolla on hieno, samoin kuvat, joissa kamera kulkee metsässä ratsastajien mukana. Eri kuvakulmia ja kuvakokoja on käytetty monipuolisesti, kekseliäästi ja rohkeasti. Se tuo elokuvaan vauhtia, mielenkiintoa ja ilon tuntua. Video välittää katsojalle paitsi sen, miten keppareilla ratsastetaan, myös sen, miksi harrastus on hauskaa. Video saa katsojankin innostumaan keppareista. Musiikki sopii videoon ja tuo siihen hyvää westernin tunnelmaa.
Hidastuskuvia on käytetty sopivissa kohdissa. Leikkaus on rohkeaa ja todella sujuvaa. Nopeat parin sekunnin välähdykset yksittäisistä kuvista laajojen kuvien välissä saattavat joskus vaikuttaa ylimääräiseltä kikkailulta, mutta tähän videoon ne sopivat, koska ne välittivät innostuksen tuntua. Leikatkaa jatkossakin yhtä rohkeasti, mutta pitäkää mielessä, että leikkauksen pitää aina kertoa tarinaa ja välittää tunnelmaa. Tehostekuva, jossa leikkauskohdassa kuva aivan kuin paloi auki, ei ollut mielestäni oikein videoon sopiva, koska se oli valmis tehoste. Teidän itse kuvaamanne kuvat olivat paljon hienompia. Välttäkää valmiita editointiohjelmien tehostekuvia. Ne ovat todella nähtyjä, eivätkä koskaan ole niin omaperäisiä kuin se, mitä itse tuotatte.
Jatkakaa ehdottomasti omien elokuvien tekemistä ja kokeilkaa seuraavaksi vaikka fiktiivisen lyhytelokuvan tekoa. Pyrkikää siinäkin jättämään repliikit aivan minimiin tai kokonaan pois ja kertokaa tarinaa yhtä rohkeasti ja hyvin kuvilla, toiminnalla ja leikkauksella. Kokeilkaa käyttää myös itse tekemiänne tai netin äänisivustoilta (esimerkiksi freesound.org) etsimiänne ääniä monipuolistamaan elokuvan äänimaailmaa.
Teillä on selvästi kekseliäisyyttä ja lahjakkuutta elokuvien tekoon.
Onnea tuleville elokuvillenne!

Tekijät:
Julia Levy, 11 (ohjaaja sekä näyttelijä)
Saana Penttilä, 11 (kuvaaja)
Emma kauppinen, 11 (näyttelijä)
Saimi Pelkonen, 10 (näyttelijä)
Pinja Anttila, 10 (näyttelijä)
Pinja Karttunen, 10 (näyttelijä)

Kamera: Canon EOS 550D

Ohjelmistot: CyberLink PowerDirector 10

Lisää kirjoittajasta Kaikki kuvaa

2 kommenttia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>