Kimaltavatkanat – Pelastakaa! (3:10)

Ensin dokumentissamme käsittelemme lähiympäristömme luontoa, joka on meille tärkeä ja ja jonka haluamme säilyttää ennallaan. Lopuksi kuvaamme synkempää puolta siitä ja sen puhtaudesta.

Ympäristö: Ympäristöteema ilmenee elokuvassamme monella tavoin. Siinä perehdytään lähiympäristön luontoon ja käsitellään sitä kahdesta eri näkökulmasta: ensin kauniina ulkoilupaikkana, myöskin arjessa. Olemme etuoikeutettuja, kun voimme mennä läheiseen metsään lenkille koiran kanssa tai yksikseen vain rauhoittumaan, vaikkei ympäristö tarkoita pelkkää metsää, vaan sitä aluetta, mikä ympäröi meidän kotejamme. Olisi epäreilua, jos tulevat lapset eivät saisi rakentaa majoja tai toteuttaa jokamiehenoikeuksia puhtaassa ympäristössä. Näkökulman vaihtuessa otamme kantaa juurikin ympäristön puhtauteen: kaikki elokuvassamme näkyvät luontoon jätetyt roskat ovat löytyneet aivan läheltä, eikä niitä ole siirretty, vaan kuvattu karkeasti siitä paikalta, mihin joku on ne aiemmin jättänyt. Meille puhdas elinympäristö ja metsä on arkipäivää, mutta tulevaisuudessa ei näin välttämättä tule olemaan, sillä myös luonnon roskaaminen kuormittaa ympäristöä ja nopeuttaa ilmastonmuutosta. Onko oikein, että tuhritaan ja roskataan yleistä hyvinvointia tukevia paikkoja?

Paikkakunta: Helsinki

Tekijät:
Tessa Aarniovuori, 14 (ohjaaja, kuvaaja, äänisuunnittelija, leikkaaja, käsikirjoittaja, puvustaja/maskeeraaja, muu avustaja)
Mona Nordström, 13 (ohjaaja, kuvaaja, äänisuunnittelija, leikkaaja, käsikirjoittaja, puvustaja/maskeeraaja, muu avustaja)

Kamera: iPhone 6, Samsung galaxy J5 2016 ja iPhone X

Leikkausohjelma: iMovie

Lisää kirjoittajasta Kaikki kuvaa

Ei kommentteja

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>