Metsokangas: Musavalinnaisen tytöt: Älä pelaa liian pitkään (3:53)

Musiikkivideo kertoo peliriippuvuudesta, sen haitoista ja seurauksista. Biisin sanoitus on tehty 4CD-luokkalaisten kanssa runojen pohjalta. Musiikin lopullinen sanoitus, sovitus, sävellys ja laulu ovat 8.- ja 9.-luokkalaisten musiikin valinnaisryhmän ja heidän ohjaajana toimineen opettajan käsialaa. Videon toteutuksesta ovat vastanneet 4CD-luokan oppilaat suunnitellen kuvakäsikirjoituksen, kuvaten, näytellen, editoiden, laulaen, lavastaen, puvustaen ja aurinkolaseja tiheään vaihtaen opettajiensa toimiessa tuotantoassistentteina ja ohjaajina. Lopputuloksena syntyneellä musiikkivideolla halutaan viestiä siitä, että liian pitkään ei kannata pelata, vaan ennemmin kannattaa mennä ulos nauttimaan auringosta ja kavereiden seurasta. Kaiken kaikkiaan musiikkivideon tuotantotiimiin kuului 71 oppilasta kolmen opettajansa kera.

Kaikki kuvaa -kilpailun 2015 esikarsintaraadin palaute:

Tämä video pursuaa cooleja kundeja ja mimmejä – on aivan huikeaa, että koko koulu on otettu näin näyttävästi mukaan tekemään yhteistä juttua, joka elokuvan muodossa jää myös upeaksi muistoksi kaikille osallistuneille ja läheisille. Musavideo on hyvin rakennettu kuvan sisäisillä tapahtumilla ja jaettu ruutu on toimivasti toteutettu, samoin stop-motion toimii hienosti. Sisä- ja ulkolokaatioiden moninaisuus ja vaihtelu näiden välillä ansaitsee myös kiitosta. Videossa on kuitenkin tiettyä opetusvideomaisuutta ja suoruutta, eli olisi hyvä jatkossa miettiä, millä tavalla kokonaisuuteen saisi lisää tasoja ja elokuvallisuutta.

Paikkakunta: Oulu

Tekijät:

  • 4CD-luokka, 10, Ideointi, riimien keksiminen, kuvakäsikirjoituksen tekeminen, kuvaaminen, näytteleminen, editoiminen, lavastaminen, puvustaminen, tanssin suunnittelu ja aurinkolasien vaihtaminen kaverin kanssa.
  • 8.-luokan musiikin valinnaisryhmä, 14, Musiikin toteuttaminen yhteistyössä 9.-luokkalaisten kanssa
  • 9.-luokan musiikin valinnaisryhmä, 15, Musiikin toteuttaminen yhteistyössä 8.-luokkalaisten kanssa

eli:
Ada Palosaari, Essi Rantama, Kalle Tammelin, Kaius Säkkinen ja Daniel Räihä (peliriippuvaiset)
Emilia Sormunen ja Siiri Uitto (poliisit)
Aada Mikkola, Mette-Maria Jämsä, Emilia Sormunen, Siiri Uitto, Eevi Kananen, Sanni Karjalainen, Ada Mikkonen, Ada Palosaari, Essi Rantama, Minttu Kerälä, Maria Särkkä, Anni Ahonen, Janna Huhtala ja Heta Hiltunen (tanssijat)
Ada Palosaari, Elli Koivunen, Essi Rantama, Minttu Kerälä ja Aada Mikkola (laulajan näyttelijät)
Joonatan Sirniö, Siiri Uitto, Daniel Räihä, Johannes Tuikkala, Lauri Koivunen, Emma Sainio ja Ada Mikkonen (kuvaajat ja kuvausassistentit)
Heta Hiltunen, Janna Huhtala, Aatu Koskenkorva, Lauri Koivunen, Ada Mikkonen, Anni Ahonen, Mette-Maria Jämsä, Olli Ottavainen, Joona Mattila, Eelis Päivärinta, Kalle Uitto, Vertti Arola, Joonatan Naukkarinen, Mette Paakki, Eevi Kananen, Elli Koivunen, Milla Kortesalmi ja Selina Luukkonen (leikkaajat)
Opettajina musiikkivideon tekemisessä mukana olivat Pekka Ryhänen, Jaana Hekkanen ja Petri Korpi.

Kamera: Canon EOS 650D, laajakulmalinssi Sigma EX 10-20, muotokuvalinssi Canon 40mm

Ohjelmistot: Final Cut Pro X

Lisää kirjoittajasta Kaikki kuvaa

2 kommenttia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>