Poromiehet – Être libre me manque (4:51)

Dokumenttityyliin kuvattu fiktiivinen teos kertoo kahdesta nuoresta, jotka navigoivat tietään viimeisen peruskouluvuoden läpi samalla altistuen yhteiskunnan paineille.

Miten elokuva käsittelee mielenterveyttä: Ammensimme elokuvaamme inspiraatiota omista kokemuksistamme koulumaailmaan liittyen. Ursula kokee suoriutumis- sekä onnistumispaineita arjessaan, koska haluaa pärjätä koulutuskeskeisessä yhteiskunnassa. Kaiken koulutyön keskellä mielenterveys alkaa murentua. Katarinan huolenaiheet ovat erit, mutta kokemus on pohjimmiltaan sama. Hän muuttaa itseään sopiakseen kaveriporukkaansa, jossa keskeisiä aiheita ovat esimerkiksi seurustelu, pukeutuminen sekä bilettäminen. Näemme, ettei itsensä muuttaminen toisia miellyttääkseen kuitenkaan lisää omaa onnea vaan voi kuormittaa itsetuntoa entisestään. Myös erinäiset sivuhenkilöt, kuten Venni, kokee ylikuormitusta, joka on harmittavan yleistä nykynuorille.

Paikkakunta: Rovaniemi

Tekijät:
Sara K., 15 vuotta (näyttelijä, käsikirjoittaja, puvustaja/maskeeraaja)
Elli P., 15 vuotta (ohjaaja, kuvaaja, äänisuunnittelija, leikkaaja)
Suvi P., 15 vuotta (näyttelijä, äänittäjä, muu avustaja)
Alina R., 15 vuotta (näyttelijä, käsikirjoittaja, puvustaja/maskeeraaja)

Kamera: Samsung Galaxy S20 (puhelin)

Leikkausohjelma: Davinci Resolve 16

Muuta tietoa elokuvasta / huomioitavaa: Elokuvamme ei ole dokumentti vaan tarkoituksellisesti toteutettu sillä tyylillä. Hahmot sekä tapahtumat ovat kuitenkin fiktiivisiä.

Lisää kirjoittajasta Kaikki kuvaa

1 kommentti

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>