Siivet – Siiveniskut vapauteen (2:37)

Tyttö kasvaa ja kohtaa vastoinkäymisiä sekä muutoksia fantasiamaailmassa.

Miten elokuva käsittelee mielenterveyttä:Elokuvan taustalla on symboliikkaa ja vertauskuvia siitä, mitkä asiat vaikuttavat mielenterveyteen. Alussa haikara kuljettaa tyttöä, joka kuvastaa turvaa, vanhemman läsnäoloa ja viattomuutta. Tyttö putoaa pilvelle, josta alkaa sataa vettä; tämä kuvastaa turvantunteen menettämistä ja viattomuuden valumista pois. Tyttö tippuu perhosen munista koostuvaan pallomereen ja uppoaa: perhonen symbolina esiintyy ensimmäisen kerran. Tyttö herää huoneen lattialta ja huomaa kaksi hahmoa, jotka lähestyvät häntä; tämä kuvaa uhkaa ja epäluuloa muita ihmisiä kohtaan, koska hän on kokenut menetyksen jo aiemmin. Hahmot kuitenkin auttavat tytön ylös, joka kuvaa yhtenäisyyttä ja rakkautta, joita muut voivat antaa. Hahmot johdattavat tytön ulos huoneesta ja päätyvät risteykseen; tämä kuvaa ristiriitaa tytön ja hahmojen suhteessa. Hahmot jättävät tytön; tämä tarkoittaa petosta ja hylkäämistä. Tyttö huomaa risteyksen toisessa suunnassa perhosen munasta jo toukaksi kasvaneen perhosentoukan ja seuraa sen koteloitumista; koteloituminen ennustaa tulevia vastoinkäymisiä. Tyttöä alkaa pyörryttämään ja hän havahtuu pimeästä huoneesta; kuvaa mielessä tapahtuvaa sekasortoa ja menetyksen käsittelyä. Tyttö katsoo peiliin ja huomaa ulkonäkönsä muuttuvan; tämä kuvaa epävarmuutta omasta ulkonäöstä, vääristynyttä kuvaa ulkonäköönsä ja muutoksen pelkoa. Tyttö perääntyy ja jää yksin lattialle istumaan; tämä kuvaa sitä, että tunteita ei halua käsitellä. Tyttö herää ja katsoo ikkunaan; tämä kuvaa toivon löytämistä ja ulospääsyä pahasta olosta. Tyttö katsoo ulos ja näkee allaan vaan tyhjyyttä; tämä kuvaa epätoivoa ja epätietoisuutta tulevaisuudesta. Tytön silmät sumenevat ja hän hyppää ulos ikkunasta; tämä kuvastaa luovuttamista ja vapautta. Perhonen ottaa tytön kiinni; tämä kuvastaa pelastusta ja luottamusta. Tyttö hymyilee ja perhonen vie hänet pois; tämä kuvastaa tytön onnellisuutta, rauhaan pääsemistä ja kiitollisuutta perhosen uskollisuutta kohtaan. Perhonen symboloi toivoa ja johdattajaa.

Elokuvassa ilmenee, että suhteet muihin henkilöihin, menetykset, muutokset, inho itseä kohtaan, vääristynyt omakuva ja yksinäisyys vaikuttavat mielenterveyteen. Elokuvassa näytetään myös miten päähenkilö reagoi eri tilanteisiin ja kuinka hän yritti päästä pois niistä esim. tukahduttamalla tunteet tai antamalla periksi.

Paikkakunta: Espoo

Tekijät:
Maria Tamminen, 16 (ohjaaja, kuvaaja, äänittäjä, äänisuunnittelija, leikkaaja, käsikirjoittaja)
Milla Heimberg, 16 (leikkaaja, muu avustaja)

Kamera: iPhone XS

Leikkausohjelma: Splice

Lisää kirjoittajasta Kaikki kuvaa

Ei kommentteja

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>