FIKTION

Tapanilan alueen filmauskerho – Päiväkahvit (Helsingfors, 14–15v)

MP4 Productionz – Keys (Helsingfors, 15v)

Catfish Productions – My Name is Lydia (Helsingfors, 13–14v)

DOKUMENTÄR

O & A – Sauvasirkat (Birkala, 12v)

Unelmoijat – Sinä vaikutat! (Kurikka, 8-14v)

Kokkilan Studio – Cavia porcellus (Helsingfors, 10-15v)

MUSIK- OCH HOBBYVIDEO

ANIMATION

Ukuvia – The Umbrella  (Rovaniemi, 15v)

Myke – Game Over (Helsingfors, 14v)

Lego Eero Studios – Epätavallinen ero (Tammerfors, 11-12v)

UNGDOMSKATEGORI

Meya – Ride (Helsingfors, 16–17v)

Tiimi Bertta – Yksi iso perhe (Helsingfors, 16-18v)

VAKE movies – Melodian voima (Jyväskylä, 15-18v)

Finalisterna i den sjunde Kaikki kuvaa-tävlingen är nu klara och alla filmer är publicerade. Grattis till finalisterna och en stor applåd till alla andra som bidragit med en film, ni är våra hjältar! Varje år blir ofrånkomligt många fina filmer utanför finalen, så vi rekommenderar varmt att ni också bekantar er med de filmerna. Det kan du göra genom att gå till film-sidan (på finska).

Detta år har speciellt ungdomar från huvudstaden bidragit med filmer mer än någonsin: var tredje av alla inskickade filmer är gjorda i Helsingfors, tidigare har det varit frågan om ungefär tio procent av alla bidrag. Därför är exceptionellt många av finalisterna gjorda av helsingforsare.

Juryn väljer vinnarna

Finalisterna rangordnas som vanligt av vår professionella jury, som i år består av Riku Nieminen (fiktion), Mia Halme (dokumentär), Jarno Laasala / Duudsonit (musik- och hobbyvideo) och Maria Björklund (animation). Våra huvudsamarbetspartners Suomen Kasper, Yhden Vanhemman Perheiden Liitto och Barnavårdsföreningen väljer vinnaren i ungdomskategorin.

Vi kommer också i år ge ett erkännande åt filmer utanför finalisterna. Dessutom belönar vi publikens favoritfilm och filmen som bäst har berört tävlingens huvudtema ”SEPARATION”, som också väljs bland alla inskickade filmer.

Publikomröstning

I årets tävling ordnas också en publikomröstning. Alla som gjort en film, deras släktingar, vänner och alla andra filmvänner får nu sin röst hörd. Använd din röst och berätta din åsikt om vilken film är bäst! Alla filmer som gjorts enligt reglerna deltar i publikomröstningen.

Här kommer du till huvudkategoriernas publikomröstning.
Här kommer du till ungdomskategorins publikomröstning.

OBS. Vi kontrollerar alla röster och att det med alla givna röster finns en unik epostadress. Ifall vi misstänker bluff, kommer rösten att diskvalificeras. Så det lönar sig inte att försöka.

Hurdan har tävlingen varit?

Kaikki kuvaa –tävlingen är Finlands häftigaste filmtävling som är riktad till barn och unga. Det är tack vare er deltagare. Tack!

Det går ändå alltid att förbättra. Vad har varit bra och vad har varit dåligt i årets tävling? Borde något förändras? Var något orättvist? Vad var bra? Berätta det för oss genom att klicka på länken nedan! Du kan vara med och påverka hur vi utvecklar tävlingen i fortsättningen!