VRfoto – Halpa sukulaisuus (4:57)

Toisistaan etäisille perheenjäsenille saapuu surullisia uutisia perheen isästä. Isän jättämä mittava perintö tuo heidät pitkän ajan jälkeen lopulta yhteen. Äkkirikastuminen voi kumminkin vaatia jotain takaisin. DISKATTU: Elokuva ylittää kilpailuelokuville asetetun ikärajan K7. Ei sovellu perheen pienimmille!

Paikkakunta: Sipoo

Kaikki kuvaa -kilpailun 2016 esikarsintaraadin palaute:

Kilpailun harrastevideosarjan tuomari Väinö Mehtola oli yhdessä Rudolf Ringbomin kanssa kilpailun finaalissa vuonna 2015 elokuvallaan Vailla vaihtoehtoa. Välineensä perin juurin hallitsevat taitavat pojat tekivät tänä vuonna comebackin ja esikarsintaraadissa leukamme loksahtivat. Elokuvaa oltiin jo kovaa vauhtia nostamassa kilpailun finaaliin, kunnes valitettavasti oli todettava, että väkivaltaisuutensa takia se väistämättä ylittää kilpailusäännöissä annetun ikärajan K7. Elokuva päästään näin ollen julkaisemaan vasta nyt, kilpailun päätyttyä. Se on tarkoin harkittu, viimeistelty ja audiovisuaalisesti ehyt kokonaisuus, jonka puhtaan tyylitelty visuaalisuus saa haukkomaan henkeään. Kuvaus, valaistus, lavastus, musiikki, äänisuunnittelu – kaikki yksityiskohdat savukoneen käyttöä myöten on toteutettu viimeisen päälle. Ainoa kritiikin sana kohdistuu käsikirjoitukseen. Miksi isä koki kohtalonsa? Kuka siitä on vastuussa, naamiomiehen henkilöllisyys ei paljastunut? Samalla tulee sellainen kuva, että isä oli kuitenkin tietoinen tulevasta. Myös loppuratkaisu tulee vähän puun takaa. Veljesten suhdetta olisi voitu tarkemmin pohjustaa jollain tavalla, joka avaisi ratkaisun motiivia. Joka tapauksessa elokuvakerronnassa nuoret tekijät ovat aivan omassa luokassaan ja heistä varmasti kuullaan vielä!

Tekijät:
Väinö Mehtola, 15 (Tuottaja, käsikirjoittaja, kuvaaja, näyttelijä)
Rudolf Ringbom, 15 (Tuottaja, käsikirjoittaja, kuvaaja, näyttelijä, leikkaaja)
Eetu Hartikainen, 14 (Näyttelijä)
Mikke Mäntynen, 15 (Näyttelijä)

Kamera: Sony Alpha 7

Ohjelmistot: Adobe Premiere

Lisää kirjoittajasta Kaikki kuvaa

Ei kommentteja

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>