Koulua kohti kävelee nuori, jolla on mukanaan tulitikut. Mitä hän oikein aikoo?
Miten elokuva käsittelee partioteemaa (Ole valmis): On tärkeää ottaa kaikki tasa-arvoisesti huomioon ja antaa mahdollisuuksia heille, joilla niitä ei ole vielä ollut.
Oppilaat löytävät koulun käytäviltä mystisen vihreän hirviön, joka saalistaa lapsia! Opettaja ei usko oppilaiden väitteitä hirviöstä, joten heidän on ryhdyttävä itse toimiin pedon eliminoimiseksi.
Miten elokuva käsittelee partioteemaa (Ole valmis): Oppilaat sisuuntuvat toimimaan yhdessä ryhmässä ja ratkaisemaan ongelmansa.
Miten elokuva käsittelee partioteemaa (Ole valmis): Elokuva pohtii kiusaamista ilmiönä. Hahmot arvioivat omien tekojensa seurauksia ja vaikutuksia muihin.
Taidemaalari maalaa Dorianin muotokuvan, joka pitää sisällään Dorianin synnit.
Kilpailun pääteeman MEDIA huomioiminen elokuvassa: Elokuvassa Dorian Grayn tarinaa tarkastellaan uudesta näkökulmasta, inspiroituneena Oscar Wilden klassikosta Dorian Grayn muotokuva. Media on läsnä tarinassa monin eri tavoin, heijastellen nyky-yhteiskunnan paineita ja vaikutuksia.
Päähenkilö Dorian on kietoutunut omaan ulkonäköönsä ja hedonistiseen elämäntyyliinsä, mikä resonoi nykyisen median luomiin kauneusihanteisiin ja ulkonäköpaineisiin. Samalla elokuva kaivautuu syvemmälle, paljastaen kuinka digitaalinen maailma vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen ja arvoihin. Ruudun takaa elämisen seuraukset jäävät usein huomaamatta, ja ihmiset voivat kadottaa yhteyden todellisuuteen ja toisiinsa.
Dorianin valintojen ja tekojen seuraukset ovat karu muistutus siitä, miten media voi ohjata meitä kohti turmiota, kun antaudumme pinnallisille houkutuksille. Kuvaukset Dorianin synneistä ja niiden heijastumisesta muotokuvassa symboloivat elokuvan keskeistä teemaa: ulkokuoren takana piilevää pimeyttä ja sisäisen moraalin rappiota.
Elokuvan tavoitteena on herättää katsojat pohtimaan omaa suhdettaan mediaan ja sen luomiin ihanteisiin, sekä muistuttaa meitä siitä, että todellinen kauneus ja arvo löytyvät syvemmältä kuin pelkästään ulkoisista seikoista.
Timo ja Jari ovat uutisreporttereita, jotka keksivät tien menestykseen. Onko se kuitenkaan sen arvoista?
Kilpailun pääteeman MEDIA huomioiminen elokuvassa: Päähenkilöt ovat uutisreporttereita ja kehittelevät valeuutisia.
Paikkakunta: Säkylä
Tekijät:
Touko Hulmi, 12 (näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja, äänisuunnittelija)
Peik Hulmi, 11 (näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja)
Aarre Hulmi, 14 (näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja, kuvaaja, leikkaaja, äänisuunnittelija, dronen ohjaaja)
Rei Hulmi, 8 (näyttelijä)
Liisa Pelkonen, 75+ (näyttelijä)
Avustajia:
Sievi (n. 5v.)
Tiia (n. 40v.)
Sanna (n. 60v.)
Pentti (n. 60v.)
Ari-Matti (n. 60v.)
Sirkka (n. 60v.)
Marjaana (n. 40v.)
Kari (n. 50v.)
Ossi (14v.)
Reetta (n. 40v.)
Tomi (n. 40v.)
Jussi (n. 15v.)
Siiri (n. 10v.)
Veera (n. 10v.)
Matilda (n. 15v.)
Kamera: Puhelin, Samsung Galaxy Z Flip 3 ja DJI Mavic Mini
Leikkausohjelma: CapCut
HUOM. Kilpailun järjestäjät päättivät sijoittaa tämän elokuvan 8–12-vuotiaiden sarjaan, vaikka yksi tekijöistä on 14-vuotias, sillä muut tekijäsisarukset osuvat ikäryhmään.